×

Warning

JUser: :_load: Unable to load user with ID: 366

Ψήφισμα Συλλογου Δασκάλων-Νηπιαγωγών προς το Δημοτικό Συμβούλιο Καλύμνου για καταργήσεις οργανικών θέσεων

15 Apr 2013
621 times

dhmotiko sxolioΜετά την από διετίας έναρξη της διαδικασίας συγχωνεύσεων και συμπτύξεων σχολείων, το Υπουργείο Παιδείας, με το υπ' αριθμ. 44506/Δ4/02-04-2013 έγγραφό του προς τους Περιφερειακούς Διευθυντές Εκπαίδευσης, ανοίγει το δρόμο για σαρωτική υποβάθμιση των σχολείων όλης της χώρας και ειδικότερα και του νησιού μας.

Αν εφαρμοστεί η πρόταση του υπουργείου, θα χαθούν αυτόματα 31 οργανικές θέσεις δασκάλων, που θα προστεθούν στον ήδη μεγάλο αριθμό ελλείψεων εκπαιδευτικών όλων των ειδικοτήτων, πράγμα που σημαίνει ότι 31 εκπαιδευτικοί θα πρέπει να μετακινηθούν σε άλλες περιοχές για να εργαστούν ή ακόμα και να απολυθούν. Η εξέλιξη αυτή θα επηρεάσει και τον αριθμό των εκπαιδευτικών ειδικοτήτων, μια που θα χρειάζονται λιγότεροι για να καλύψουν τις ανάγκες των κατά πολύ μειωμένων σε αριθμό τάξεων.
Το σημαντικότερο, βέβαια, είναι ότι τα παιδιά μας θα στοιβαχτούν σε τμήματα πολυπληθή, με αποτέλεσμα την υποβάθμιση της παρεχόμενης εκπαίδευσης σε αυτά.
Θεωρούμε ότι, με τις σημερινές συνθήκες και τις απαιτήσεις της εποχής μας, κανένας εκπαιδευτικός δεν περισσεύει. Η εκπαιδευτική διαδικασία δεν είναι ξεροί αριθμοί και οι μαθητές δεν είναι πακέτα για να στοιβαχτούν.
Είναι χρέος όλων μας να αγωνιστούμε και να υπερασπιστούμε την εύρυθμη λειτουργία των σχολείων, με κριτήριο το συμφέρον των παιδιών. Δεν πρέπει να υποκύψουμε στις προσπάθειες της κυβέρνησης για συρρίκνωση της δημόσιας εκπαίδευσης και των λειτουργών της.
Καλούμε την τοπική μας κοινωνία και το Δημοτικό μας Συμβούλιο να κάνουν και δική τους υπόθεση τη μόρφωση των παιδιών του τόπου μας.

Ζητούμε:
● Να μη γίνει καμία σύμπτυξη ή συγχώνευση σχολείων και τμημάτων στο νησί μας. Να μη χαθεί καμία οργανική θέση.
● Να γίνουν διορισμοί μόνιμων εκπαιδευτικών για την κάλυψη όλων των κενών.
● Να προσφέρεται Ενιαία Δημόσια και Δωρεάν Εκπαίδευση υψηλού επιπέδου, με βάση τις κατακτήσεις της επιστήμης και της τεχνολογίας.

Είναι καιρός η Ελληνική Πολιτεία, επιτέλους, να επενδύσει στην εκπαίδευση και να τη θέσει ως πρώτη προτεραιότητα στην πράξη και όχι μόνο στις εξαγγελίες.

Για το Δ.Σ.

                  Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                                                                 Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

                           

       ΧΑΤΖΗΛΑΟΥ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ                                                                                                    ΘΕΟΦΙΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

Last modified on Monday, 15 April 2013 00:12
Rate this item
(0 votes)

About Us

logo

Ενημερωτική σελίδα για τα νησιά του Νότιου και Βόρειου  Αιγαίου. 

facebook black   twitter   google plus black   linkedin 2   youtube 2

Εγγραφείτε