×

Warning

JUser: :_load: Unable to load user with ID: 366

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΤΟΜΕΑ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ & ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

09 Apr 2013

DanellisΤην Παρασκευή 05 Απριλίου και ώρα 19.00΄ μ.μ. στην Αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου Κρεμαστής πραγματοποιήθηκε εσπερίδα με θέμα «Νησιά Αιγαίου και νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική (ΚΑΠ) 2014-2020» έπειτα από Πρόσκληση του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Γιάννη ΜΑΧΑΙΡΙΔΗ ο οποίος προήδρευσε αυτής, με κεντρικό ομιλητή τον Ευρωβουλευτή της Επιτροπής Γεωργίας & Ανάπτυξης της Υπαίθρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κ. Σπύρο ΔΑΝΕΛΛΗ καθώς και τους καθηγητές του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών Λεωνίδα ΛΟΥΛΟΥΔΗ, Παύλο ΚΑΡΑΝΙΚΟΛΑ και Γεώργιο ΒΛΑΧΟ.


Την εκδήλωση παρακολούθησαν μεμονωμένοι αγρότες, εκπρόσωποι Αγροτικών Συνεταιρισμών, Συλλόγων και Ενώσεων καθώς και πολλοί Γεωπόνοι.
Ο Αντιπεριφερειάρχης Αντώνης ΧΑΤΖΗΙΩΑΝΝΟΥ παρουσίασε σε τεύχος τις αρχικές προτάσεις της Υπηρεσίας για την νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική(ΚΑΠ) 2014-2020 και το οποίο τεύχος ο Περιφερειάρχης επέδωσε τόσο στον Ευρωβουλευτή όσο και στους καθηγητές του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών.
Ακολούθησε διάλογος με τους συμμετέχοντες, οι οποίοι και υπέβαλαν ερωτήματα – απορίες αναφορικά με την Νέα ΚΑΠ.
Υπήρξε ένας εποικοδομητικός διάλογος ο οποίος και θα συνεχισθεί μέχρι της οριστικής διαμόρφωσης της ΚΑΠ.
Η ως άνω εκδήλωση εντός του μηνός θα επαναληφθεί στη Νάξο.
Ο Περιφερειάρχης επεσήμανε την πάγια θέση της Περιφέρειας να διεκδικήσει την εκχώρηση των κονδυλίων που αφορούν στην Αγροτική Ανάπτυξη του Νοτίου Αιγαίου (Γεωργία-Κτηνοτροφία-Αλιεία) από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου για την περίοδο 2014-2020.
Το Σάββατο 06 Απριλίου οι καθηγητές του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών συνοδευόμενοι από τον Αντιπεριφερειάρχη Αντώνη ΧΑΤΖΗΙΩΑΝΝΟΥ και από τον Γενικό Δ/ντή Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής Γιάννη ΠΟΥΛΗ, επισκέφθηκαν περιοχές του νησιού με γεωργική δραστηριότητα , περιοχές με τοπικές καλλιέργειες καθώς επίσης το Φράγμα Γαδουρά που αποτελεί
ένα σημαντικότατο παράγοντα για την ανάπτυξη της Γεωργίας στην κεντρική και βορειότερη περιοχή του νησιού.
Οι υδατικοί πόροι των φραγμάτων Γαδουρά,.Απολακκιάς,Κρητηνίας (που η Περιφέρεια εργάζεται για την αποπεράτωση του έργου)καθώς και του Σκολωνίτη, θα διαδραματίσουν καθοριστικό ρόλο στην αύξηση της γεωργικής ανάπτυξης του νησιού.
Την Κυριακή 07 Απριλίου οι Αντιπεριφερειάρχες Φώτης ΧΑΤΖΗΔΙΑΚΟΣ και Αντώνης ΧΑΤΖΗΙΩΑΝΝΟΥ καθώς και οι καθηγητές Λεωνίδας ΛΟΥΛΟΥΔΗΣ και
Γεώργιος ΒΛΑΧΟΣ παρουσίασαν οι μεν πρώτοι τις θέσεις της Περιφέρειας για την νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική 2014-2020 οι δε καθηγητές τις θέσεις της χώρας για την νέα ΚΑΠ και την σύγχρονη Γεωργία.
Ακολούθησε διάλογος με τους συμμετέχοντες στη Ημερίδα.

Rate this item
(0 votes)

About Us

logo

Ενημερωτική σελίδα για τα νησιά του Νότιου και Βόρειου  Αιγαίου. 

facebook black   twitter   google plus black   linkedin 2   youtube 2

Εγγραφείτε