×

Warning

JUser: :_load: Unable to load user with ID: 365

Το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης επαναφέρει το θέμα δημιουργίας κέντρων μεταναστών σε νησιά του Αιγαίου!

metanastes-3Την ώρα που εκατοντάδες μετανάστες πραγματοποιούν απεργία πείνας, διαμαρτυρόμενοι για την πολύμηνη κράτησή τους στα κέντρα κράτησης, από το υπουργείο Δημόσιας Τάξης προαναγγέλλεται η λειτουργία και νέων στρατοπέδων στην Ήπειρο και νησιά του Αιγαίου, προκειμένου να διπλασιαστεί η δυνατότητα κράτησης μεταναστών στις 10.000.


Απεργία πείνας μεταναστών στα κέντρα κράτησης
Σύμφωνα με Τα Νέα, οι αντιδράσεις τοπικών κοινωνιών δεν ανατρέπουν τον σχεδιασμό του υπουργείου Δημόσιας Τάξης, που προβλέπει την ανάπτυξη τουλάχιστον 25 χώρων πρώτης υποδοχής και κράτησης σε διάφορες περιοχές της χώρας, κυρίως στις εγκαταστάσεις παλαιών στρατοπέδων.

Στις άμεσες προοπτικές είναι η λειτουργία κέντρου στην Ηπειρο, ενώ η αύξηση των παράνομων μεταναστών που επιλέγουν να περάσουν στην Ελλάδα από τα νησιά έχει βάλει στην ατζέντα του σχεδιασμού τη λειτουργία κέντρων πρώτης υποδοχής σε τουλάχιστον τέσσερα νησιά του Αιγαίου.

Τα έξι κέντρα που λειτουργούν σήμερα έχουν χωρητικότητα 5.000 ατόμων. Σήμερα λειτουργούν έξι κέντρα κράτησης μεταναστών στην Αμυγδαλέζα, στην Κομοτηνή, στο Τμήμα Δοκίμων Αστυφυλάκων Ξάνθης, στο Παρανέστι Δράμας, στο Φυλάκιο Ορεστιάδας και στην Κόρινθο.

Σε αυτά τα κέντρα κρατούνται σήμερα στην Αμυγδαλέζα 1.665 μετανάστες, στην Κομοτηνή 427, στην Ξάνθη 440, στο Φυλάκιο Ορεστιάδας 2.034, στο Παρανέστι Δράμας 320 και στην Κόρινθο 1.022.

Newsroom ΔΟΛ

Last modified on Wednesday, 10 April 2013 16:06
Rate this item
(0 votes)

Related items

  • Έρχεται κύμα καύσωνα σε όλη τη χώρα

    paraliakosmosΝέα άνοδο θα σημειώσει σήμερα η θερμοκρασία, ενώ στο Αιγαίο θα συνεχίσουν να πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί άνεμοι μέχρι 7 μποφόρ, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

  • Τουρκική ακταιωρός 80 μ. έξω από το Φυλάκιο του Αγίου Φωκά!!!

    51e528523c282 1Την Παρασκευή (12-7) ώρα 18.30 η Τουρκία προχώρησε στην προκλητική ενέργεια να παραβιάσει τα χωρικά μας ύδατα και με Ακταιωρό της η οποία και έφθασε κοντά στα παράλια του νησιού μας στο φυλάκιο του Αγ. Φωκά (της περιοχής Ψαλιδίου) μόλις σε απόσταση 80 μέτρων από την ακτή!

  • Το Καστελόριζο θέλει να "πάρει" η Τουρκία στο "ανατολίτικο παζάρι"

    kastelorizoΤο "ανατολίτικο παζάρι" της Τουρκίας με το Ισραήλ θα κρατήσει πολύ, αν και η βιωσιμότητα της "αναγεννημένης" συμμαχίας είναι υπό συζήτηση. Η Άγκυρα θέλει να κερδίσει πολλά και γρήγορα και αυτό ίσως αποδειχτεί αυτοκαταστροφικό. Ελπίζοντας ότι οι συγκυρίες και τα δεδομένα στην περιοχή θα την καθιστούν απαραίτητη σε βάθος χρόνου, ειδικά για την υπόθεση της Συρίας και του Ιράν, η Τουρκία θα "παίξει" δυνατά για να κερδίσει εθνικά. Και τα ενδιαφέροντά της στρέφονται προς το Αιγαίο και την νοτιοαντολική Μεσόγειο. Και για να μην κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλό μας, το Καστελόριζο.

About Us

logo

Ενημερωτική σελίδα για τα νησιά του Νότιου και Βόρειου  Αιγαίου. 

facebook black   twitter   google plus black   linkedin 2   youtube 2

Εγγραφείτε