×

Warning

JUser: :_load: Unable to load user with ID: 365

Σε δυσμενή θέση η Κάλυμνος λόγω των καθυστερήσεων στο θέμα του λιμανιού εισόδου - εξόδου.

20 Apr 2013
813 times

kalymnos limani 11Σε μηδενικό σημείο βρίσκεται το θέμα με το λιμάνι εισόδου- εξόδου στην Κάλυμνο αφού το σχετικό αίτημα της Καλύμνου για την ανανέωση ισχύος της απόφασης λειτουργίας του διαβατηριακού ελέγχου βρίσκεται ακόμα στο πρώτο στάδιο της γνωμοδότησης.

Το θέμα αυτό τονίζει με επιστολή του προς τον πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου Καλύμνου κύριο Τάτση ο ναυτικός πράκτορας Βασίλης Καπαδάκης.

Στην επιστολή αναφέρεται ακόμα το γεγονός των καθυστερήσεων στις διαδικασίες αφού " Αν και έχουμε επισημάνει τους κινδύνους από αυτή την καθυστέρηση η αντιμετώπιση της υπηρεσίας σας ήταν πάντα καθησυχαστική ότι όλα είναι υπό έλεγχο και ότι είναι πλέον θέμα 2-3 ημερών . Δυστυχώς με «πανικό» και άλλες διαδικασίες προσπαθούμε τώρα να προλάβουμε έτσι ώστε να αποφύγουμε το ενδεχόμενο μιας μεγάλης πλέον καταστροφικής καθυστέρησης"

Ακολουθεί η επιστολή και μακάρι να βρεθεί σύντομα λύση σε αυτό το τόσο σοβαρό θέμα που αφορά όλη την Κάλυμνο.

ΘΕΜΑ:Ανανέωση ισχύος απόφασης προσωρινής εισόδου-εξόδου από λιμένα Καλύμνου

Αξιότιμε Κύριε Τάτση ,

Σε συνέχεια των επαφών μας με την αρμόδιο γραφείο στην Δ/νση Αλλοδαπών πληροφορηθήκαμε σήμερα ότι το σχετικό αίτημα από την Κάλυμνο για την ανανέωση ισχύος της απόφασης λειτουργίας του διαβατηριακού ελέγχου βρίσκεται ακόμα στο πρώτο στάδιο της γνωμοδότησης !!

Με αμφίβολη την θετική γνωμοδότηση από τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες (Τελωνείο, Λιμεναρχείο, Αστυνομικό τμήμα κλπ ) καθώς δεν έχουν γίνει οι απαιτούμενες εργασίες υποδομής στην πύλη εισόδου Shengen και ο αντίστοιχος συντονισμός με αυτές τις υπηρεσίες, βρισκόμεθα σήμερα σε μηδενικό σημείο !!

Ελπίζουμε μετά την θετική γνωμοδότηση να προωθηθεί άμεσα στην Δνση Οργάνωσης Νομοθεσίας και από εκεί στην εφημερίδα της Κυβέρνησης για το πολυπόθητο ΦΕΚ !!

Γνωστές σε όλους οι ανησυχητικά χρονοβόρες απαιτούμενες εγκρίσεις βάζουν τώρα την Κάλυμνο σε μειονεκτική θέση με τους άλλους προορισμούς στα Δωδεκάνησα καθώς πλέον σε λίγες μέρες ξεκινά η τουριστική περίοδος.

Αν και έχουμε επισημάνει τους κινδύνους από αυτή την καθυστέρηση η αντιμετώπιση της υπηρεσίας σας ήταν πάντα καθησυχαστική ότι όλα είναι υπό έλεγχο και ότι είναι πλέον θέμα 2-3 ημερών . Δυστυχώς με «πανικό» και άλλες διαδικασίες προσπαθούμε τώρα να προλάβουμε έτσι ώστε να αποφύγουμε το ενδεχόμενο μιας μεγάλης πλέον καταστροφικής καθυστέρησης .

Η τοπική μας οικονομία στηρίζεται στον θαλάσσιο τουρισμό , προσεγγίσεις θαλαμηγών εκδρομές από Τουρκία, ιστιοπλοϊκοί αγώνες κλπ . Όπως σας έχουμε αναφέρει εδώ και μήνες, τον Απρίλιο περιμένουμε τις πρώτες αφίξεις αλλά και τον Διεθνή Αγώνα Ιστιοπλοΐας ( 13thVolvoRussiaCup ) χωρίς να υπάρχει καμία διασφάλιση σήμερα ότι οι υπηρεσίες θα λειτουργήσουν καθώς εχουν απομείνει μόνο 9 εργάσιμες ημέρες έως την ημέρα θεώρησης των διαβατηρίων 2/5/2013.

Άμεσα ζητάμε την παρέμβαση του Δήμου για την αποκατάσταση των προβλημάτων που καθυστερούν την έγκριση της ανανέωσης του διαβατηριακού ελέγχου.

Αρμόδιο γραφείο στην Δ/νση Αλλοδαπών ο Κος Πέτσας και η Κα Βλότσου (τηλ 210 6977410)

Με εκτίμηση,

Βασίλης Καπαδάκης / Ναυτικός Πράκτορας

MSc Hospitality Management F.I.U

 {videobox}http://www.youtube.com/watch?v=cApIZv__FOA{/videobox}

πηγή: http://www.kalymniansvoice.com

Last modified on Tuesday, 23 April 2013 22:27
Rate this item
(0 votes)

About Us

logo

Ενημερωτική σελίδα για τα νησιά του Νότιου και Βόρειου  Αιγαίου. 

facebook black   twitter   google plus black   linkedin 2   youtube 2

Εγγραφείτε