×

Warning

JUser: :_load: Unable to load user with ID: 365

Ιερά Μητρόπολις Λέρου, Καλύμνου και Αστυπαλαίας: Σχετικά με το θέμα που ενέσκηψε με την παρουσία της «Αποστολή»

20 Jul 2013
943 times
mitropoli lerou kalymnoy astypalaiasΗ Ιερά Μητρόπολις Λέρου, Καλύμνου και Αστυπαλαίας, προσπαθεί, αυτούς τους δύσκολους καιρούς δια την πατρίδα μας, στα πλαίσια της αλληλεγγύης, να έρθει αρωγός σε κάθε πονεμένο, δυστυχισμένο, πεινασμένο, ρακένδυτο λαθρομετανάστη, ασθενή, και κάθε ενδεή άνθρωπο που ζητά την βοήθεια της Εκκλησίας, είτε ηθική, είτε οικονομική.
Για τον σκοπό αυτό η Ιερά Μητρόπολις, πρωτοπόρα, από επταετίας και πλέον, ίδρυσε συσσίτια απόρων, εκκλησιαστικό παντοπωλείο, αποθήκες ρουχισμού και υποδημάτων και διαφόρων ειδών πρώτης ανάγκης, στα οποία βρίσκουν ανακούφιση οι άνθρωποι της ανάγκης.
Σχετικά με το θέμα που ενέσκηψε στην Κάλυμνο, με την παρουσία του διευθυντού και των μελών του φιλανθρωπικού οργανισμού«Αποστολή» της Ι. Αρχιεπισκοπής Αθηνών, αναφέρουμε τα εξής:
Βεβαίως η Κάλυμνος τον καιρό αυτό σίγουρα έχει προβλήματα, τα οποία προκύπτουν από την οικονομική κρίση και την ανεργία, που μαστίζει όλα τα μέρη της πατρίδος μας, όπως αναφέρουν τα ΜΜΕ καθημερινώς.
Βεβαίως υπάρχει και στην Κάλυμνο ανεργία, και βεβαίως πολλοί, ιδίως νέοι, μεταναστεύουν στο εξωτερικό προς εύρεση εργασίας. Όμως γνωρίζουμε καλώς ότι, αυτοί οι μετανάστες, ως και κατά το παρελθόν, βοηθούν την πατρίδα τους, την Κάλυμνο, ούτως ώστε τα σπιτικά τους, οι γονείς τους και πολλοί συγγενείς τους, ενισχυόμενοι οικονομικά και ηθικά, να έχουν μία ευπρεπή διαβίωση στο νησί των σφουγγαράδων αυτή την εποχή της οικονομικής κρίσης.
Η Ιερά Μητρόπολις Λέρου, Καλύμνου και Αστυπαλαίας, παραμεθόριος περιοχή, και μη δυναμένη με ιδίους πόρους να βοηθήσει τον καιρό αυτό τους ενδεείς αδελφούς μας, που πάντοτε υπάρχουν και θα υπάρχουν, προσπαθεί να στηρίξει το φιλανθρωπικό και κοινωνικό έργο με βοήθεια προερχομένη είτε από το εξωτερικό , από απόδημα τέκνα της, είτε με προσφορά ευλαβών Καλυμνίων και Λερίων, είτε με 
ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΝ 
ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΛΕΡΟΥ ΚΑΛΥΜΝΟΥ & ΑΣΤΥΠΑΛΑΙΑΣ 
ΛΕΡΟΣ 85400
Ἐπικοινωνία: τηλ.2247023211 – φαξ. 2247022339
Διαδίκτυον: www.im-leka.gr , e-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. την βοήθεια που προσφέρει κατά καιρούς ο φιλανθρωπικός οργανισμός «Αποστολή» της Ι. Αρχιεπισκοπής Αθηνών.
Στο σημείο αυτό θα ήθελε η Ιερά Μητρόπολις να ευχαριστήσει εκ βάθους καρδίας, τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο, δια την συμμετοχή της Εκκλησίας με την προσφορά τροφίμων δια την Κάλυμνο και φαρμακευτικά είδη στο Δημοτικό Ιατρείο της Λέρου, ως και κατά το παρελθόν είδη ρουχισμού στην Τράπεζα Αγάπης και Προσφοράς της Ι. Μητροπόλεως, εν Λέρω.
Ωσαύτως, είδη ρουχισμού, ιματισμού και υποδημάτων, αποστέλλονται από τον Ερυθρό Σταυρό παράρτημα Ρόδου και Συνδέσμου Αγάπης Ρόδου, ιδιαιτέρως στη Λέρο, αλλά και στην Κάλυμνο, λόγω των τακτικών αφίξεων λαθρομεταναστών από τα απέναντι παράλια. Ήδη σήμερον ευρίσκονται επάνω στη βραχονησίδα «Φαρμάκο» 80 λαθρομετανάστες. Αυτοί αύριο που θα καταφθάσουν στη Λέρο, πρέπει η Εκκλησία να προστρέξει να τους ντύσει, να τους υποδέσει, και να τους παρέχει τα πρώτα είδη ανάγκης, ακόμη δε και φαγητό και σε μερικές περιπτώσεις και στέγη. 
Επίσης, με είδη ανδρικού ρουχισμού εφοδίασαν την γκαρνταρόμπα της Ιεράς Μητροπόλεως στην Κάλυμνο, και ο εξοχότατος πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. κ. Γεώργιος Καρατζαφέρης, τον οποίο ευχαριστεί η Ιερά Μητρόπολη, ως επίσης και χριστιανική ομάδα εκ Γερμανίας, της ενορίας του Προφήτου Ηλία Φρανκφούρτης.
Τέλος, αναφέρει ότι το βιοτικό επίπεδο των κατοίκων της Καλύμνου, όπως και της υπόλοιπης πατρίδος μας παρουσιάζει εν μέρει τα σύγχρονα προβλήματα. Οι Καλύμνιοι όμως δύνανται να τα αντιπαρέλθουν εν πολλοίς, με το θάρρος τους, με την πίστη τους, την υπομονή τους, την εργατικότητά τους, αλλά και την αγάπη πρωτίστως των αποδήμων παιδιών τους. Και δεν πρέπει ουδόλως να διαφεύγει από την προσοχή μας ότι το νόμισμα έχει διπλή όψη. 
Αυτά αναφέρομε προς αποκατάσταση πάσης τυχόν αναφυομένης παρεξηγήσεως σχετικώς με τα σχόλια που αναφέρονται για το νησί της Καλύμνου και ουχί μόνο, κατ’ αυτές τις ημέρες στα ΜΜΕ.
Λέρος, 19.7.2013
ΕΚ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ
Last modified on Saturday, 20 July 2013 03:25
Rate this item
(0 votes)

About Us

logo

Ενημερωτική σελίδα για τα νησιά του Νότιου και Βόρειου  Αιγαίου. 

facebook black   twitter   google plus black   linkedin 2   youtube 2

Εγγραφείτε