×

Warning

JUser: :_load: Unable to load user with ID: 365

Ο Δεκαπενταύγουστος στην Μονή της Παναγίας Σπηλιανής στην όμορφη Νίσυρο

16 Aug 2013
1982 times

nisiros - dekapentavgoustos 2«Η Παναγία δεν εγκατέλειψε τον κόσμο ποτέ! Ούτε τώρα που ζούμε κάποιες από τις πιο δύσκολες στιγμές της ζωής μας, δεν θα μας εγκαταλείψει».

Με αυτά τα λόγια και με μάτια δακρυσμένα γεμάτα συγκίνηση αναφέρθηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κώου και Νισύρου κ. ΝΑΘΑΝΑΗΛ στο νόημα της εορτής του Γένους των Ελλήνων από το όμορφο ακριτικό νησί της Νισύρου και αφού μετέφερε τις ευχές του Οικουμενικού μας Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου στο κήρυγμά του αναφέρθηκε στην παρουσία της Παναγίας στον κόσμο, η οποία, όπως χαρακτηριστικά είπε, αν και μετέστη προς τους ουρανούς, παραμένει μαζί μας, κοντά μας, ως στοργική μάνα με θαυμαστό τρόπο και γεμάτη αγάπη.
Με τη δέουσα βυζαντινή μεγαλοπρέπεια, με κατάνυξη, αλλά και με το υπέροχο χαρακτηριστικό δωδεκανησιακό έθος εόρτασε η νήσος Νίσυρος την εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου και τίμησε την Παναγία την επονομαζόμενη Σπηλιανή, από την απόκρημνη σπηλιά στην οποία βρίσκεται η εικόνα της!nisiros - dekapentavgoustos 1
Πλήθος πιστών, που ο καθένας κουβαλούσε την δίκια του αίτηση, την προσευχή αλλά και το ευχαριστώ του προς την Παναγία, κατέκλυσε και τις δυο ημέρες την Ιερά Μονή της Παναγίας της Σπηλιανής.
Των ιερών ακολουθιών του μεγάλου Εσπερινού, των εγκώμιων της Παναγίας, του Όρθρου και της θείας και Ιεράς Λειτουργίας προέστη ο ποιμενάρχης μας Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κώου και Νισύρου κ. Ναθαναήλ και συμμετείχαν ο γενικός αρχιερατικός επίτροπος της Μητροπόλεως πρωτοπρεσβύτερος πατήρ Ιωάννης Διακοπαναγιώτης, ο πατήρ Ιωάννης Σεβαστάκης που κάθε χρόνο έρχεται από την Κέφαλο για να τιμήσει την Παναγία Σπηλιανή αλλά και ο ακούραστος λευίτης ο καθηγούμενος της μονής πανοσιολογιώτατος αρχιμανδρίτης πατήρ Στέφανος Καλλιστής που πάντα μένει άγρυπνος και άοκνος εργάτης ώστε η πανήγυρη της Παναγίας μας να είναι μεγαλόπρεπη, άψογη σε οργάνωση και τόσο όμορφη. Και αξίζει να αναφέρουμε ότι στην πανήγυρη της μονής και στην τράπεζά της τρώνε πάνω από τρεις χιλιάδες (3.000) άνθρωποι.
Φέτος τον εορτασμό τίμησαν με την παρουσία τους πλήθος πιστού λαού από όλη τη Δωδεκάνησο και όχι μόνο, αλλά και οι τοπικές αρχές με επικεφαλή το Δήμαρχο Νισύρου. Παρέστησαν ακόμη ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εξωτερικών, Νισύριος στην καταγωγή, κ. Μίχαλος, αλλά και ο Διοικητής της 80 ΑΔΤΕ «ΚΩΣ» Ταξίαρχος κ. Βασίλειος Μπαλντούμης.

- See more at: amen.gr

Last modified on Saturday, 17 August 2013 12:57
Rate this item
(0 votes)

About Us

logo

Ενημερωτική σελίδα για τα νησιά του Νότιου και Βόρειου  Αιγαίου. 

facebook black   twitter   google plus black   linkedin 2   youtube 2

Εγγραφείτε