×

Warning

JUser: :_load: Unable to load user with ID: 365

Χωρίς παιδίατρο το νοσοκομείο Κω

11 Aug 2013
35025 times

nosok kosΤέσσερα χρόνια είναι χωρίς παιδίατρο το νοσοκομείο της Κω, αλλά παρά τις προσπάθειες η κατάσταση δεν έχει αλλάξει σε σημείο ο σύλλογος των νοσοκομειακών γιατρών να χτυπά καμπανάκι για τους κινδύνους που υπάρχουν να χαθούν αθώες παιδικές ζωές.

Αυτό που κάνει το πρόβλημα ακόμα πιο σοβαρό είναι ότι τώρα το καλοκαίρι ο πληθυσμός του νησιού έχει… πενταπλασιαστεί, λόγω της αλματώδους τουριστικής κίνησης, όμως παρ' όλα αυτά τα περιστατικά καλούνται να αντιμετωπίσουν οι ιδιώτες παιδίατροι.

Τίθεται όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση του συλλόγου νοσοκομειακών γιατρών Κω, μείζον θέμα ασφαλείας γι' αυτό πρέπει άμεσα να έρθει γιατρός στο νησί έστω και με απόσπαση.

Πάντως ο υπουργός υγείας ʼδωνις Γεωργιάδης με συνέντευξή του στην εφημερίδας ΣΤΑΘΜΟΣ της Κω, έκανε γνωστό ότι σύντομα θα πάει παιδίατρος στο νοσοκομείο.
Συγκεκριμένα σε ερώτηση που του τέθηκε απάντησε «Είμαστε σε διαδικασία και θα έχουμε πολύ γρήγορα παιδίατρο στο Νοσοκομείο της Κω. Εν ανάγκη, θα φέρουμε και με απόσπαση».

Αναλυτικά η ανακοίνωση των γιατρών για το θέμα έχει ως εξής:

«Βρισκόμαστε σε θερινή περίοδο όπου ο πληθυσμός της Κω πενταπλασιάζεται και οι προσερχόμενοι ασθενείς στο νοσοκομείο μας είναι αυξημένοι κατακόρυφα σε σχέση με τη χειμερινή περίοδο. Ενώ με την παρούσα θα μπορούσαμε να αναφερθούμε στα πλείστα όσα προβλήματα αντιμετωπίζει η νοσηλευτική, ιατρική και διοικητική υπηρεσία επικεντρωνόμαστε στην ΕΛΛΕΙΨΗ ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΥ στο νοσοκομείο μας που εδώ και 4 χρόνια αποτελεί μείζον θέμα ασφαλείας.

Παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των ιδιωτών παιδιάτρων που καλύπτουν σύμφωνα με τις δυνατότητές τους τα μεγάλα κενά που καθημερινά δημιουργούνται, θεωρείται επιτακτική ανάγκη η ΑΜΕΣΗ προσέλευση με οποιονδήποτε τρόπο παιδιάτρου-παιδιάτρων από άλλο νοσοκομείο (έστω και με απόσπαση). Έως και σήμερα οι όλες προσπάθειες που έχουν γίνει ήταν γραφειοκρατικού χαρακτήρα και χωρίς κανένα αποτέλεσμα. Αν δε λυθεί αυτό το κεφαλαιώδους σημασίας πρόβλημα, πολύ φοβόμαστε ότι θα θρηνήσουμε παιδικές ζωές.

Οι ευθύνες της έλλειψης παιδιάτρου επιμερίζονται σε όλους μας.
Ευθύνες έχουν όλοι οι τοπικοί παράγοντες, οι οποίοι με την απαθή τους στάση δεν συμβάλλουν στην επίλυση του φλέγοντος αυτού ζητήματος.

Με την παρούσα επιστολή, μοναδικός μας σκοπός είναι η ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗ της τοπικής κοινωνίας για τη διεκδίκηση του αυτονόητου».

Εκ μέρους του ΔΣ του συλλόγου των Νοσοκομειακών Ιατρών

Ο πρόεδρος
ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ


Ο γενικός γραμματέας
ΚΑΜΠΑΝΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

 

Τα μέλη
ΜΑΡΙΑ ΦΡΑΤΖΑΚΗ
ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΓΑΒΑΛΑ
ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΟΤΣΙΔΑΣ

 

πηγή: kosnews24.gr

Last modified on Tuesday, 13 August 2013 16:36
Rate this item
(0 votes)

About Us

logo

Ενημερωτική σελίδα για τα νησιά του Νότιου και Βόρειου  Αιγαίου. 

facebook black   twitter   google plus black   linkedin 2   youtube 2

Εγγραφείτε