Γράμμα στον Vincent

06 Apr 2020

"Looking after the people is the priority".

                                      Vincent Stefanuti

                           Το να προσέχεις τους ανθρώπους είναι η προτεραιότητα.

Πόση αλήθεια πράγματι μπορεί να περιέχει ένα απλό σχόλιο σε μια ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ειδικά όταν γίνεται από φίλο Βρετανό, που η Χώρα του αυτή την στιγμή πλήττεται βάναυσα από την πανδημία.

            My friend Vincent,

          Φίλε μου Vincent

            Έχεις απόλυτο δίκιο και ίσως είναι ευκαιρία, τώρα που ο πλανήτης πλήττεται να επαναπροσδιορίσουμε ως άνθρωποι τις αξίες μας. Απλές λέξεις και έννοιες είχαν χάσει την σημασία τους, είχαν αλλοιωθεί. Ενδεχομένως τώρα που όλοι μας βιώνουμε συνθήκες ισχυρού sok, να δούμε την πραγματική τους αξία. "Άνθρωπος" "Υγεία" "Ευτυχία" είναι κάποιες από τις έννοιες που πρέπει να τις επανεκτιμήσουμε κατά κάποιο τρόπο. Γιατί τελικά , το αισθανόμαστε όλοι πλέον, στα μικρά και στα απλά βρίσκεται η ευτυχία και η χαρά.

            Εμείς στην μικρή και αγαπημένη σου Κάλυμνο, δίνουμε τον καθημερινό μας αγώνα, όπως όλος ο κόσμος, για να μείνουμε αλώβητοι από την πανδημία. Είμαι ένας απ' αυτούς που μαζί με τον Περιφερειάρχη προσπαθούμε με στοχευμένες κινήσεις να θωρακίσουμε την δημόσια υγεία στα νησιά μας, για να είμαστε όλοι παρόντες στο κάλεσμα της λήξης αυτού του εφιάλτη.

            Ως Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου κάναμε τις παρακάτω ενέργειες μέσα από δέσμευση 1.700.000,00 Ε. μόνο για θέματα υγείας και πιο συγκεκριμένα μόνο για θέματα πανδημίας.

1) Έχουμε παραγγείλλει αναπνευστήρες για όλα να νοσοκομεία της Περιφέρειας μας. Ο αναπνευστήρας ασκεί θετική πίεση ώστε να αποφορτίσει τους αναπνευστικούς μύες ή και να τους αντικαταστήσει τελείως σε περίπτωση προβλήματος της ανθρώπινης αναπνευστικής αντλίας.

2) Έχουμε παραγγείλλει και κλείσει μηχανήματα μοριακής ανάλυσης εξετάσεων για τον κορονωίο, τα οποία μας δίνουν αποτέλεσμα σε μια ώρα. Αντιλαμβάνεσαι πόσο σημαντικό είναι αυτό, όταν οι ειδικοί λένε ότι η μάχη κατά του ιού θα κερδηθεί μόνο όταν επιτύχουμε την σύντομη και μαζική ανίχνευση του.

3) Είμαστε έτοιμοι και εφόσον επιτραπεί από το Υπουργείο Υγείας της Χώρας μας να εξοπλίσουμε τα νοσοκομεία μας με ατομικά και γρήγορα test ανίχνευσης του ιού.

4) Θέσαμε σε λειτουργία μέσα από μια απλή εφαρμογή κινητού ή tablet την τηλεϊατρική με 26 ειδικότητες και 150 ιατρούς, εντελώς δωρεάν για όλους τους πολίτες. Σημαντική πρωτοβουλία αν αναλογιστείς ότι υπάρχουν νησιά που δεν έχουν ούτε κέντρο υγείας άλλα ούτε και γιατρό.

5) Εξοπλίσαμε το κεντρικό νοσοκομείο της Ρόδου με θαλάμους απομόνωσης και υποδοχής ασθενούντων συμπολιτών μας.

6) Είμαστε σε διαδικασία αγοράς κλωβών αρνητικής πίεσης. Αυτοί θα χρειαστούν σε περίπτωση αποκομιδής συμπολιτών μας που ασθενούν, από τα νησιά μας σε μεγαλύτερο νοσοκομείο αναφοράς προς το κέντρο. Αυτή την στιγμή η Χώρα μας έχει μόνο μια κάψουλα γι΄ αυτό τον σκοπό.

7) Προβήκαμε σε απολυμάνσεις όλων των κτιρίων που στεγάζονται υπηρεσίες της Περιφερείας μας, εφοδιάζοντας παράλληλα τους υπαλλήλους και συνεργάτες μάς με αντισηπτικά, γάντια μίας χρήσης και απολυμαντικά χώρου.

8) Είμαστε έτοιμοι να ξεκινήσουμε ένα μεγάλο επισιτιστικό πρόγραμμα με διανομή τροφίμων σε συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη. Καταλαβαίνεις πλέον τώρα οι ανάγκες είναι περισσότερες από κάθε άλλη φορά.

            Αγαπητέ Vincent

            Σου κατέγραψα κάποιες από τις κινήσεις που προσπαθούμε να κάνουμε για τα νησιά μας. Έκτος αυτών βέβαια έχουμε να διαχειριστούμε και την καθημερινότητα των συμπολιτών μας που έχει αλλάξει άρδην. Προσπαθούμε και σε συνεργασία με τις υπόλοιπες τις αρχές να επιλύουμε καθημερινά θέματα οργάνωσης των τοπικών μας κοινωνιών, με τα νέα πλέον δεδομένα.

            Προσωπικά αυτό που θέλω να σου πω είναι, να προσέχεις τον εαυτό σου και την σύζυγο σου την Μαρία και σύντομα να έρθετε στον αγαπημένο σας νησί και στο σπιτάκι σας . Εμείς, με την βοήθεια του Θεού, θα είμαστε εδώ να σας υποδεχτούμε και πάλι όπως και κάθε χρόνο. Γράφοντας όμως αυτά μου δίνεται η ευκαιρία, στο πρόσωπο σου, να ευχαριστήσω όλους εσάς που επιλέξατε την τρίτη ηλικίας σας να την χαρείτε σ΄ ένα από τα νησιά μας. Η συμβολή σας στην οικονομία και όχι μόνο, των νησιών μας είναι σημαντική και να είστε βέβαιοι ότι όταν όλα θα περάσουν και θα λάβουν το κανονικό τους ρυθμό, το Επαρχείο Καλύμνου και η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου θα σας το αναγνωρίσει και με πιο επίσημο τρόπο.

                                                                                                            Με φιλικούς χαιρετισμούς

                                                                                                                  Μανώλης Μουσελλής

                                                                                                            Έπαρχος Π. Ε. Καλύμνου 

Σημείωση: Ο Vincent είναι Βρετανός συνταξιούχος που έχει αγοράσει σπίτι στην Χώρα Καλύμνου και διαμένει στο νησί μας τους οκτώ από τους δώδεκα μήνες. Δυστυχώς η έναρξη των περιοριστικών μέτρων τον βρήκε στην Αγγλία, στερώντας του την χαρά να έρθει στην δεύτερη του πατρίδα.

Rate this item
(1 Vote)

About Us

logo

Ενημερωτική σελίδα για τα νησιά του Νότιου και Βόρειου  Αιγαίου. 

facebook black   twitter   google plus black   linkedin 2   youtube 2

Εγγραφείτε