Ερώτηση του Μάνου Κόνσολα για την ενίσχυση του ΕΚΑΒ στη Ρόδο με νέα και σύγχρονα ασθενοφόρα

20 Jul 2018

Ο Τομεάρχης Τουρισμού της Νέας Δημοκρατίας και Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας, κατέθεσε Ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας με την οποία αναδεικνύει την ανάγκη ενίσχυσης του τομέα του ΕΚΑΒ στη Ρόδο με δύο (2) νέα και σύγχρονα ασθενοφόρα και με ένα (1) νέο ασθενοφόρο μικρών διαστάσεων, κατάλληλο για να καλύπτει τις ανάγκες στη Μεσαιωνική Πόλη.

Ο κ. Κόνσολας τονίζει ότι οι μεγάλες χιλιομετρικές αποστάσεις που πρέπει να διανύουν τα ασθενοφόρα και η παλαιότητα του στόλου επιβάλλει την ενίσχυση του ΕΚΑΒ στη Ρόδο με νέα και σύγχρονα ασθενοφόρα.
Είναι χαρακτηριστικό ότι από τα 143 νέα ασθενοφόρα που παραδόθηκαν και αποτέλεσαν δωρεά του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος», διατέθηκαν μόλις τρία (3) ασθενοφόρα για να κατανεμηθούν και να καλύψουν τις ανάγκες νομών, όπως οι νομοί Λέσβου, Δωδεκανήσου, Σάμου, Χίου και Κυκλάδων.
Ο Μάνος Κόνσολας ζητά, επίσης, να ενταχθεί στο στόλο των οχημάτων του ΕΚΑΒ στη Ρόδο, ένα ασθενοφόρο μικρών διαστάσεων που θα μπορεί να κινείται στους στενούς και μικρούς δρόμους στη Μεσαιωνική Πόλη που αποτελεί ένα ζωντανό μουσείο με μόνιμους κατοίκους, αλλά και χιλιάδες επισκέπτες.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της Ερώτησης του Βουλευτή.

 

Αθήνα, 17 Ιουλίου 2018

Αρ. Πρ.: 27/17.7.2018

Ε Ρ Ω Τ Η Σ Η

Προς

Κύριο Υπουργό Υγείας

ΘΕΜΑ: «Ενίσχυση του ΕΚΑΒ στη Ρόδο με δύο νέα ασθενοφόρα και ένα νέο ασθενοφόρο μικρών διαστάσεων κατάλληλο για να καλύπτει τις ανάγκες στη Μεσαιωνική Πόλη»

Κύριε Υπουργέ,

Ο Τομέας του ΕΚΑΒ στη Ρόδο, που έχει αναβαθμιστεί σε Επιχειρησιακό Κέντρο, πέρα από την έλλειψη προσωπικού αντιμετωπίζει και πρόβλημα με τα οχήματα λόγω της παλαιότητας και της ακαταλληλότητας του στόλου που διαθέτει.

Με δεδομένο τις μεγάλες χιλιομετρικές αποστάσεις που πρέπει να διανύουν τα ασθενοφόρα, προκύπτει η ανάγκη ενίσχυσης του ΕΚΑΒ στη Ρόδο με νέα και σύγχρονα ασθενοφόρα.

Υπάρχει, επίσης, και η ανάγκη να ενταχθεί στο στόλο των οχημάτων του ΕΚΑΒ στη Ρόδο, ένα ασθενοφόρο μικρών διαστάσεων που θα μπορεί να κινείται στους στενούς και μικρούς δρόμους στη Μεσαιωνική Πόλη που αποτελεί ένα ζωντανό μουσείο με μόνιμους κατοίκους, αλλά και χιλιάδες επισκέπτες.

Είναι χαρακτηριστικό ότι από τα 143 νέα ασθενοφόρα που παραδόθηκαν και αποτέλεσαν δωρεά του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος», διατέθηκαν μόλις τρία (3) ασθενοφόρα για να κατανεμηθούν και να καλύψουν τις ανάγκες νομών, όπως οι νομοί Λέσβου, Δωδεκανήσου, Σάμου, Χίου και Κυκλάδων.

Το Υπουργείο Υγείας οφείλει να θέσει, ως άμεση προτεραιότητα, την ενίσχυση του ΕΚΑΒ στη Ρόδο με τρία νέα και σύγχρονα ασθενοφόρα, εκ των οποίων, ένα μικρών διαστάσεων για να καλύπτει τις ανάγκες της Μεσαιωνικής Πόλης.

Κατόπιν των ανωτέρω

Ερωτάται ο Κύριος Υπουργός

Rate this item
(0 votes)

About Us

logo

Ενημερωτική σελίδα για τα νησιά του Νότιου και Βόρειου  Αιγαίου. 

facebook black   twitter   google plus black   linkedin 2   youtube 2

Εγγραφείτε