Επιστολή Νότη Μαριά προς την Ευρωπαία Επίτροπο Κορίνα Κρέτσου για την πλήρη και ταχεία αποζημίωση των πυρόπληκτων

17 Aug 2017

Επιστολή προς την Ευρωπαία Επίτροπο Περιφερειακής Πολιτικής, κ. Κορίνα Κρέτσου για την στήριξη των πυρόπληκτων απέστειλε σήμερα Πέμπτη 17 Αυγούστου 2017 ο Πρόεδρος του Κόμματος «ΕΛΛΑΔΑ – Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ», Ευρωβουλευτής, Καθηγητής, Νότης Μαριάς.

Στην επιστολή του, ο Νότης Μαριάς ζητά από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή την πλήρη και ταχεία αποζημίωση όλων των πυρόπληκτων καθώς και την αποκατάσταση των καμένων και κατεστραμμένων υποδομών, με κονδύλια από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Αλληλεγγύης.
Ο Πρόεδρος του Κόμματος «ΕΛΛΑΔΑ – Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ» έχει ήδη εκφράσει τη θέση του επί του θέματος, με αφορμή και τις καταστροφικές πυρκαγιές στην Πορτογαλία. Ο Νότης Μαριάς μιλώντας στις 5/7/2017 στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο, τοποθετήθηκε για τον τρόπο στήριξης των πληγέντων από τις καταστροφικές πυρκαγιές στον Ευρωπαϊκό Νότο και πρότεινε την πλήρη αποζημίωση των πληγέντων από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Αλληλεγγύης, ενώ ζήτησε οι δαπάνες για αποκατάσταση ζημιών λόγω πυρκαγιών να μη μετρούν στο έλλειμμα το οποίο ως γνωστόν ελέγχεται από το δρακόντειο Σύμφωνο Σταθερότητας.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο, της επιστολής του Νότη Μαριά, προς την Κορίνα Κρέτσου

Αθήνα, 17/8/2017
Αξιότιμη Κυρία Επίτροπε
Όπως ήδη θα γνωρίζετε η Ελλάδα επλήγη από καταστροφικές πυρκαγιές.
Οι καταστροφές σε Κρατικές, Δημοτικές και Αγροτικές Υποδομές είναι τεράστιες. Πολύ μεγάλες είναι και οι ζημίες που υπέστησαν οι περιουσίες των πολιτών.
Κυρία Επίτροπε, ενόψει των παραπάνω ζητώ, ως Ευρωβουλευτής από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, την πλήρη και ταχεία αποζημίωση των πυρόπληκτων καθώς και την αποκατάσταση των ζημιών των κατεστραμμένων υποδομών με κονδύλια από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Αλληλεγγύης και προτείνω οι ενδεχόμενες εθνικές δαπάνες για αποκατάσταση ζημιών λόγω των πυρκαγιών να μην μετρούν στο δημοσιονομικό έλλειμμα το οποίο ως γνωστόν ελέγχεται από το δρακόντειο Σύμφωνο Σταθερότητας.
Με εκτίμηση,
Νότης Μαριάς
Ευρωβουλευτής

Rate this item
(0 votes)

About Us

logo

Ενημερωτική σελίδα για τα νησιά του Νότιου και Βόρειου  Αιγαίου. 

facebook black   twitter   google plus black   linkedin 2   youtube 2

Εγγραφείτε