Σημαντική ελληνική προσφορά βοήθειας στα Σκόπια για τις καταστροφικές πλημμύρες

18 Aug 2016

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκαν και οι δύο αποστολές βοήθειας προς την πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας (πΓΔΜ), με μέριμνα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, για τη διαχείριση των άμεσων συνεπειών των πρόσφατων καταστροφικών πλημμυρών που έχουν πλήξει τη γείτονα χώρα, από τις 6 Αυγούστου τρέχοντος έτους.

Η πρώτη αποστολή η οποία πραγματοποιήθηκε με τη συνδρομή του Πυροσβεστικού Σώματος την περασμένη Παρασκευή (12/08/2016), παρελήφθη από τη Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας και Διάσωσης της πΓΔΜ, στο στρατόπεδο «Γκότσε Ντέλτσεφ» στην περιοχή Αεροντρόμ των Σκοπίων. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ελλάδα υπήρξε μία από τις πρώτες χώρες που ανταποκρίθηκαν στο αίτημα της πΓΔΜ, αμέσως μετά την ενεργοποίηση του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας (Ε.Μ.Π.Π.) και η πρώτη που έφτασε στην περιοχή.
Δεύτερη αποστολή βοήθειας κατόπιν διμερών συνεννοήσεων του Υπουργού Εσωτερικών της πΓΔΜ, κ. Mitko Chavkov με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης, κ. Νίκο Τόσκα, πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο (13/08/2016), σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας.
Την αποστολή υποδέχτηκε στο δημοτικό σχολείο του χωριού Σινγκελικ (Singelich), ενός από τα πλέον δοκιμαζόμενα σημεία της περιοχής, ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Χωροταξίας της γείτονος, κ. Bashkim Ameti και ο Υπουργός Οικονομίας, κ. Kuchi Triton. Στην παράδοση του εξοπλισμού παρευρέθηκε και ο Αρχηγός της Αστυνομίας της πΓΔΜ, κ. Gorance Savoski καθώς και η Επικεφαλής του Εθνικού Κέντρου Διαχείρισης Κρίσεων της χώρας, κ. Saliou Suzana. Οι παριστάμενοι αξιωματούχοι εξέφρασαν τις θερμές ευχαριστίες τους για την ελληνική συνδρομή εκ μέρους και του Υπουργού Εσωτερικών της πΓΔΜ κ. Mitko Chavkov, ενώ δεν παρέλειψαν να ευχαριστήσουν και προσωπικά τα μέλη της ελληνικής αποστολής.

Rate this item
(0 votes)

About Us

logo

Ενημερωτική σελίδα για τα νησιά του Νότιου και Βόρειου  Αιγαίου. 

facebook black   twitter   google plus black   linkedin 2   youtube 2

Εγγραφείτε