×

Warning

JUser: :_load: Unable to load user with ID: 365

Κέντρο Φιλοξενίας Αστέγων από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και την Ιερά Μητρόπολη Ρόδου

21 Nov 2014
1243 times

 

Ομόφωνα, το Περιφερειακό Συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου, στη συνεδρίαση της Τρίτης 18 Νοεμβρίου 2014, ενέκρινε τη σύμβαση μίσθωσης ακινήτου της Περιφέρειας προς την Ιερά Μητρόπολη Ρόδου για την δημιουργία Κέντρου Φιλοξενίας Αστέγων.

 

Όπως ανέφερε στην εισήγησή της η περιφερειακή Σύμβουλος κ. Χαρίκλεια Γιασιράνη, «οι πρωτόγνωρες κοινωνικοοικονομικές συνθήκες τις οποίες βιώνει η χώρα μας, έχουν οδηγήσει εκατοντάδες συμπολίτες μας στην δυσχερή θέση να χάνουν τα σπίτια τους και να μην έχουν πού να ζήσουν. Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου αντιλαμβανόμενη την κρισιμότητα της κατάστασης στην οποία έχει περιέλθει η κοινωνία μας, προβαίνει στη σύναψη σύμβασης  μίσθωσης ακινήτου με την Ιερά Μητρόπολη Ρόδου, όπου θα φιλοξενηθούν άποροι και αναξιοπαθούντες συμπολίτες μας. Στόχος της Περιφέρειας είναι η διαρκής και μόνιμη στήριξη της κοινωνίας, η οποία γίνεται ακόμη πιο ισχυρή με την ένωση των δυνάμεών της με την Ιερά Μητρόπολη Ρόδου, ιδίως τώρα, στην κρισιμότερη περίοδο που διανύει η χώρα.

Το κτίριο βρίσκεται επί της οδού Καποδιστρίου 98. Η διάρκεια της μίσθωσης ακολουθεί την διάρκεια λειτουργίας του Κέντρου. Τυχόν παύση της λειτουργίας του, με οποιονδήποτε τρόπο, συνεπάγεται και τη λύση τη μίσθωσης και την απόδοση της χρήσης στην Περιφέρεια. Το μίσθωμα ανέρχεται σε 100 ευρώ για κάθε χρόνο μίσθωσης και χωρίς καμία αναπροσαρμογή μέχρι τη λήξη ή λύση της μίσθωσης, λόγω του κοινωφελούς χαρακτήρα του σκοπού της.

Η σύμβαση μίσθωσης προβλέπει ότι η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου αναλαμβάνει την υποχρέωση της παραχώρησης της χρήσης του ακινήτου. Επίσης, την Περιφέρεια βαρύνει η πληρωμή των φόρων και γενικά των πάσης φύσεως δαπανών που αφορούν στην ιδιοκτησία, καθώς επίσης και των δαπανών που αφορούν στη χρήση του ακινήτου, όπως οι λογαριασμοί κοινής ωφέλειας ΔΕΗ και ΔΕΥΑΡ.

 

Η Ιερά Μητρόπολη Ρόδου, αντιστοίχως, αναλαμβάνει την υποχρέωση της συντήρησης του κτιρίου και της διατήρησής του σε καλή κατάσταση.

 

Last modified on Friday, 21 November 2014 21:02
Rate this item
(0 votes)

About Us

logo

Ενημερωτική σελίδα για τα νησιά του Νότιου και Βόρειου  Αιγαίου. 

facebook black   twitter   google plus black   linkedin 2   youtube 2

Εγγραφείτε