×

Warning

JUser: :_load: Unable to load user with ID: 365

Αναλαμβάνουμε πλήρη κάλυψη της Ρόδου σε πτήσεις. Αποφασισμένη η Aegean

aegean and olympic airlinesΕπιστολή του διευθύνοντα συμβούλου στο δήμαρχο. Επαφές στελεχών της με όλους τους τοπικούς παράγοντες. Διαβεβαιώσεις για διατήρηση των ναύλων σε χαμηλές τιμές.


Αποφασισμένη να καλύψει τα κενά που δημιουργούνται μετά την αποχώρηση της Ολυμπιακής από 30 Σεπτεμβρίου στην αεροπορική σύνδεση της Ρόδου με την Αθήνα, αλλά και σε άλλους προορισμούς, εμφανίζεται η αεροπορική εταιρία Αegean, όπως προκύπτει από επιστολή του διευθύνονται συμβούλου της κ. Δημήτρη Γερογιάννη προς τον δήμαρχο Ρόδου κ. Στάθη Κουσουρνά. Στην επιστολή γίνεται ουσιαστική αναφορά για το πώς η Aegean βλέπει τη Ρόδο ως ένα από τους πλέον στρατηγικούς προορισμούς του δικτύου της, τονίζοντας ταυτόχρονα ότι θα αυξήσει τις πτήσεις όχι μόνο την περίοδο του καλοκαιριού αλλά και κατά τη διάρκεια του χειμώνα διατηρώντας ταυτόχρονα χαμηλά τις τιμές των εισιτηρίων.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ στην επιστολή του κ. Δημ. Γερογιάννη προς τον δήμαρχο Ρόδου αναφέρονται τα εξής:

«Αξιότιμε κύριε Δήμαρχε,
Για την AEGEAN η Ρόδος αποτελεί έναν από τους πλέον στρατηγικούς προορισμούς του δικτύου της. Η εταιρεία μας συνδέει το νησί εσωτερικά με την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, αλλά και με 28 πλέον απευθείας δρομολόγια εξωτερικού μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται δρομολόγια προς τις Βρυξέλλες, το Παρίσι, την Μόσχα, την Αγία Πετρούπολη και το Λονδίνο. Ειδικά εφέτος αύξησε τον αριθμό των αεροσκαφών της που έχουν βάση τη Ρόδο σε 3 ενισχύοντας έτσι τις τουριστικές αφίξεις και κατά συνέπεια την οικονομία του νησιού, καθώς και την τοπική απασχόληση σε πτητικό προσωπικό. Τα αποτελέσματα αυτής της επένδυσης που έχουμε κάνει στο νησί αποτυπώνονται ήδη στη βελτιωμένη επιβατική κίνηση του διμήνου Μαΐου-Ιουνίου 2013, όπου ειδικά στη Ρόδο στα δρομολόγια εξωτερικού παρουσίασε αύξηση 40% σε σχέση με το 2012.

Κύριε Δήμαρχε,
Θα θέλαμε να σας διαβεβαιώσουμε ότι η AEGEAN προτίθεται να αναλάβει όποιες πρωτοβουλίες απαιτούνται για την παροχή υψηλής ποιότητας υπηρεσιών στη Ρόδο, τόσο σε επίπεδο διαθέσιμων πτήσεων όσο και σε αριθμό προσφερόμενων θέσεων για τους επιβάτες προς και από τη Ρόδο. Παράλληλα δεσμευόμαστε να διατηρήσουμε το πολύ χαμηλό επίπεδο ναύλων που έχουμε σήμερα. Θα θέλαμε να σας υπενθυμίσουμε ότι την τελευταία τριετία οι ναύλοι στη Ρόδο από Αθήνα και Θεσσαλονίκη έχουν πέσει κατά 30% παρά την άνοδο στα καύσιμα. Στόχος μας είναι να συνεχίσουμε να κρατάμε χαμηλά τους ναύλους μας, αλλά και να έχουμε πληρότητα στις πτήσεις μας, ώστε η γραμμή να είναι βιώσιμη, ειδικά σε αυτές τις πολύ δύσκολες οικονομικές συνθήκες που βιώνουμε όλοι.

Είμαστε σίγουροι ότι αναγνωρίζετε την προσφορά της AEGEAN στην ανάπτυξη της Ρόδου και ευελπιστούμε στη διεύρυνση της παρουσίας μας στο νησί την επόμενη τουριστική περίοδο, εφόσον οι συνθήκες μας το επιτρέψουν, αποδεικνύοντας στην πράξη πόσα πολλά μια ελληνική αεροπορική εταιρεία μπορεί να προσφέρει στη χώρα γενικότερα και στη Ρόδο ειδικότερα».

ΤΟ ΠΛΑΝΟ ΤΗΣ AEGEAN ΓΙΑ ΤΗ ΡΟΔΟ

Σημειώνεται ότι την Πέμπτη τα στελέχη της Aegean Ιωσήφ Μαστοραντωνάκης διευθυντής διοίκησης και Στέφανος Σαδόπουλος διευθυντής πωλήσεων Ελλάδος είχαν συναντήσεις με τους κ.κ. Στάθη Κουσουρνά, Δήμαρχο Ρόδου, Μανώλη Καμπουρόπουλο, Αντιδήμαρχο,
Φώτη Χατζηδιάκο, Αντιπεριφερειάρχη, Αντώνη Καμπουράκη, Πρόεδρο Ένωσης Ξενοδόχων καθώς και με το Δ.Σ. του ΠΡΟΤΟΥΡ.

Κατά τις εν λόγω συναντήσεις τα διοικητικά στελέχη της Aegean παρουσίασαν διάφορα στοιχεία και επαναβεβαίωσαν την απόφαση της εταιρίας για πλήρη αεροπορική συγκοινωνιακή κάλυψη, επισημαίνοντας τα εξής:

Αυξήσαμε τη βάση μας στη Ρόδο σε 3 αεροσκάφη, σε μόλις 3 χρόνια.

Απασχολούμε εργαζόμενους σε τοπικό επίπεδο και θα απασχολούμε περισσότερους κάθε χρόνο, ανάλογα με τα προσόντα τους.

Πετάμε 28 δρομολόγια από Ρόδο εφέτος. Μόνο τον Αύγουστο θα πραγματοποιήσουμε συνολικά 700 πτήσεις

Έχουμε 40% αύξηση στην επιβατική κίνηση των διεθνών το δίμηνο Μάιος – Ιούνιος.

Στο εσωτερικό μειώσαμε κατά 30% τη μέση τιμή τα τελευταία 3 χρόνια, τόσο στο ATH-Ρόδο όσο και Ρόδο - SKG.

Έχουμε την πρόθεση να διατηρήσουμε την ίδια πολιτική και τις ίδιες τιμές. Δεσμευόμαστε σε αυτό απολύτως.

Αν υπάρξει μεγαλύτερη ανάγκη θα αυξήσουμε την διαθεσιμότητα θέσεων στην αγορά της Ρόδου, Θα το κάνουμε σίγουρα.

Ήδη υπάρχει μια αύξηση της τάξης του 25% -30% στις θέσεις μας για τη Ρόδο από την Αθήνα από το προηγούμενο έτος.

Ωστόσο, από Οκτώβρη – Νοέμβρη η αύξηση μας θα πάει στο 60-75% για να καλύψει τις άλλες αεροπορικές εταιρείες.

Τις επόμενες 2-3 εβδομάδες θα δείτε στα συστήματα το τελικό πρόγραμμα από τον Οκτώβριο / Νοέμβριο.

Αισθανόμαστε μεγάλη ευθύνη, ακόμη και αν μείνουμε μόνοι σε αυτή τη γραμμή για μερικούς μήνες ή ένα μεγάλο χρονικό διάστημα

Είχαμε ένα πολύ σκληρό διάστημα κατά τα τελευταία 3 χρόνια, αλλά συνεχίζουμε να επενδύουμε εδώ για τη Ρόδο, για τον τουρισμό και για την Aegean.

Αν θέλετε μπορείτε να ρωτήσετε τους ανθρώπους στη Σκύρο το μόνο μέρος στην Ελλάδα που μόνο η Aegean πετάει τα τελευταία δύο χρόνια, τι έχει συμβεί όταν η εταιρεία μας ανέλαβε τη διαδρομή.

Η κρίση έχει δημιουργήσει πραγματικότητες που όλοι πρέπει να προσαρμοστούν, αλλά έχουμε δεσμευτεί να κάνουμε το καλύτερο με κάθε δυνατό τρόπο.

Τον Σεπτέμβριο θα έλθουμε για να συζητήσουμε για το πώς θα διαμορφωθεί το πρόγραμμά μας το χειμώνα και να δούμε αν σας καλύπτει. Προτιθέμεθα να ανακοινώσουμε τα νέα δρομολόγια και δραστηριότητα για το καλοκαίρι του 2014, καθώς θα συνεχίσουμε να επεκτείνουμε τη βάση και τη δραστηριότητα μας από εδώ.

Η Aegean έχει δεσμευθεί να δημιουργήσει την ισχυρή αεροπορική εταιρεία που χρειάζεται η Ελλάδα που οι γείτονες και ανταγωνιστές μας ήδη έχουν.

πηγη: rodosalarm.gr

Last modified on Sunday, 28 July 2013 13:39
Rate this item
(0 votes)

About Us

logo

Ενημερωτική σελίδα για τα νησιά του Νότιου και Βόρειου  Αιγαίου. 

facebook black   twitter   google plus black   linkedin 2   youtube 2

Εγγραφείτε