×

Warning

JUser: :_load: Unable to load user with ID: 365
ΑΛΛΑ ΝΗΣΙΑ

ΑΛΛΑ ΝΗΣΙΑ (52)

Ιδιαίτερα ικανοποιημένη δηλώνει η Δήμαρχος Τήλου κυρία Μαρία Καμμά για την βελτίωση του ενεργειακού μίγματος του νησιού της Τήλου.

 

Δελτίο τύπου: «Υποδοχή προσφύγων στην Τήλο»

Συνεχή μπορούμε να χαρακτηρίσουμε την ροή των μεταναστών στην Τήλο τον τελευταίο μήνα.  Άνθρωποι ξεριζωμένοι από την ίδια τους την πατρίδα. Υποχρεώθηκαν να φύγουν για να γλιτώσουν από το διωγμό. Άνθρωποι που ο πόλεμος τους αναγκάζει να αφήσουν το σπίτι τους και την οικογένειά τους για να τους δοθεί μία δεύτερη ευκαιρία στη ζωή. Αξιοπρεπείς, οικογενειάρχες, σεμνοί πληρώνουν μία περιουσία για να φύγουν απ’ την χώρα τους προς την Τουρκία παίρνοντας μαζί τους τα απολύτως απαραίτητα.

Δελτίο τύπου: «Πυρπολείται η κιβωτός των ονείρων μας»

Αγαπημένοι μου συμπατριώτες και φίλοι της Τήλου

 

Τη Χάλκη επισκέφθηκε ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας στα πλαίσια της τακτικές επικοινωνίας του με τους φορείς αλλά και τους πολίτες των νησιών μας.

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στο πλαίσιο της Κοινωνικής Πολιτικής της συνεχίζοντας τις αποστολές Ιατρικών Κλιμακίων στα νησιά της Δωδεκανήσου, που στερούνται βασικών ιατρικών υπηρεσιών, μετά την πραγματοποιηθείσα επίσκεψη στην Νίσυρο διοργανώνει νέα Ιατρική Αποστολή στην Τήλο.

Στη Χάλκη μετέβη ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας Κτηνιατρικής και Αλιείας του Νοτίου Αιγαίου Αντώνης ΧΑΤΖΗΙΩΑΝΝΟΥ συνοδευόμενος από την διευθύντρια της Αγροτικής Οικονομίας Δήμητρα ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑ , προκειμένου να συνεργαστούν με την Δημοτική Αρχή και Κτηνοτρόφους ,Αγρότες και Αλιείς του νησιού για θέματα που τους αφορούν και προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Στο γραφείο της δέχθηκε η Αντιπεριφερειάρχης Ν. Αιγαίου, Ελευθερία Φτακλάκη, τον Αντιδήμαρχο Χάλκης, Ασκληπιό Μαρκάκη, και τον Σύμβουλο Ανάπτυξης Δήμου Χάλκης, Μιχάλη Σταματιάδη, την Τετάρτη, 12 Φεβρουαρίου.

DSC 0572Στο Καστελόριζο μετέβη την Δευτέρα, 6 Ιανουαρίου, η Αντιπεριφερειάρχης Ελευθερία Φτακλάκη, για να παραβρεθεί στις εορταστικές εκδηλώσεις των Θεοφανείων ως εκπρόσωπος της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου.

Ο Υπουργός Εσωτερικών Ι.Μιχελάκης διαβεβαίωσε το Δήμαρχο ότι θα διατεθούν άμεσα οι απαιτούμενες πιστώσεις για την αποκατάσταση των ζημιών της παραλίας , των δρόμων και των λοιπών υποδομών του ακριτικού νησιού.

26/11/2013 Ψέριμος, μετά την καταιγίδα.
 
Ταινία καταστροφής θυμίζουν οι εικόνες που βλέπει κάποιος που επισκέπτεται την Ψέριμο,
αφού το γνώριμο τοπίο του νησιού έχει πια χαθεί.
Μια δίωρη καταιγίδα κατάφερε να αλλάξει το πρόσωπο της Ψερίμου. Εξαφανισμένη παραλία, πλυμμηρισμένα σπίτια και καταστήματα, κατεστραμμένοι δρόμοι, ετοιμόρροπα κτίρια από την διάβρωση της άμμου συνθέτουν όλο το σκηνικό.
Το νησί επισκέφτηκε ο Υπουργός Εσωτερικών Ιωάννης Μιχελάκης ο οποίος συνοδευόταν από τον Περιφερειάρχη Νοτιου Αιγαίου Γιάννη Μαχαιρίδη,την ΓΓ της Αποκεντρωμένης Διοίκησης κ. Καλογήρου και τον πολιτευτή της ΝΔ στα Δωδεκάνησα Ιωάννη Παππά.
Στην Ψέριμο ανέμεναν τον Υπουργό Εσωτερικών ο Δήμαρχος Καλυμνίων Δημήτρης Διακομιχάλης και ο Περιφερειακός Σύμβουλος Κώστας Σταυλάς οι οποίοι τον ενημέρωσαν λεπτομερώς για το τι είχε συμβεί στο νησί.
Ο Κ. Μιχελάκης ενημέρωσε το Δήμαρχο ότι επιστρέφοντας στην Αθήνα μετά τη συνέχιση της επίσκεψη του στη Ρόδο όπου θα επέστρεφε στη συνέχεια, θα υπογράψει σχετική απόφαση άμεσης διάθεσης στο Δήμο Καλυμνίων 90.000 ευρώ ,με τα οποία θα αποζημιωθούν οι κάτοικοι του νησιού που υπέστησαν οι οικίες ,τα καταστήματα τους και γενικά η περιουσία τους, υλικές ζημιές.
 
Τις δραματικές εικόνες και τις μαρτυρίες των κατοίκων κατέγραψε σε ρεπορτάζ το TV12 
 
Κάμερα : Μιχάλης Μουσσάς
Ρεπορτάζ : Ματούλα Παντελάκη
Άρθρο: Πόπη Μαμουζέλλου

About Us

logo

Ενημερωτική σελίδα για τα νησιά του Νότιου και Βόρειου  Αιγαίου. 

facebook black   twitter   google plus black   linkedin 2   youtube 2

Εγγραφείτε