Στα ανοικτά των ακτών της Οκαγιάμα στην Ιαπωνία, ένα υπέροχο θέαμα απαθανατίστηκε στο φακό δύο φωτογράφων. Το δημιουργικό “δίδυμο” των Trevor Williams και Jonathan Galione φωτογράφισαν το απόκοσμο μπλε φως που εκπέμπεται από ορισμένα θαλάσσια είδη, γνωστό και ως φαινόμενο βιοφωτισμού, έτσι όπως απλώθηκε πάνω στα βράχια της ακτής.
Το διάσημο βρετανικό site για πολυτελείς διακοπές, το aluxurytravelblog.com, προχώρησε σε ένα διαφορετικό αφιέρωμα για την Ελλάδα και τα νησιά της που αποτελούν κάθε καλοκαίρι δημοφιλή προορισμό για τους Βρετανούς τουρίστες. Οπως αναφέρουν, στην Ελλάδα «υπάρχουν τουλάχιστον 6.000 νησιά και νησάκια, εκ των οποίων μερικά έχουν κερδίσει παγκόσμια φήμη, ενώ άλλα παραμένουν ακόμη ανεξερεύνητα όχι μόνο από τους ξένους επισκέπτες,…
Οι TIMES του Λονδίνου αποθέωσαν ένα ελληνικό νησάκι με τον δημοσιογράφο να απορεί πως ένας σύγχρονος παράδεισος δεν έχει «ανακαλυφθεί» ακόμα και παραμένει «μυστικό» για λίγους. Ο λόγος για το νησί της Αμμουλιανής στον κόλπο του Αγίου Όρους. Ο τίτλος του άρθρου είναι χαρακτηριστικός: «Άδειες παραλίες, ήρεμα χωριά και ήσυχες ταβέρνες».
Η Ελλάδα είναι γεμάτη με υπέροχες παραλίες. Κάθε περιοχή έχει το δικό της «κοσμήμα» για το οποίο μπορεί να καυχιέται και να υπερηφανεύεται. Παραλίες ιδιαίτερες, ξεχωριστές, απομονωμένες αλλά και... κρυφές. Στην τελευταία κατηγορία κατατάσσονται αυτές στα Σεϊτάν Λιμάνια στ 00002BC0 ο Ακρωτήρι και αυτή της Γλώσσας στη Μεσσηνία.
Αφιέρωμα του αμερικανικού περιοδικού Climbing στο «νησί των σφουγγαράδων»
Η γνωστή διαδικτυακή εταιρεία TRIVAGO (web site: www.trivago.gr) βάσει έρευνας που πραγματοποίησε, παρουσιάζει τη λίστα με τα νησιά της Ευρώπης που διαθέτουν τα καλύτερα ξενοδοχεία, βάσει της γνώμης των χρηστών της.
Αδιαμφισβήτητα υπάρχουν πολύ ωραία μέρη στον κόσμο που αξίζει κανείς να επισκεφτεί. Ωστόσο πολλές φορές ανεβαίνουν στα κοινωνικά δίκτυα φωτογραφίες που δημιουργούν πολύ μεγαλύτερες προσδοκίες σε σχέση με αυτά που πρόκειται να δει κάποιος όταν επισκεφτεί αυτά τα μέρη.
«Αν δεν έχετε επισκεφτεί τα ελληνικά νησιά, αυτό το εντυπωσιακό βίντεο drone από τη Σαντορίνη θα σας πείσει να επισκεφτείτε τις Κυκλάδες στις επόμενες διακοπές σας».

Media

Δεν ήταν, δεν είναι και ούτε θα γίνει ποτέ εύκολος προορισμός. Απλά για σένα που ψάχνεσαι και θες να περνάς σε διαφορετικά μέρη τις διακοπές σου, αξίζει να πας. Ναι, εκεί στο νησί των σφουγγαράδων.

About Us

logo

Ενημερωτική σελίδα για τα νησιά του Νότιου και Βόρειου  Αιγαίου. 

facebook black   twitter   google plus black   linkedin 2   youtube 2

Εγγραφείτε