Print this page

Ντουφέκι και παζάρι: Πρέπει να κάνουμε δόγμα τη φράση του Εθνάρχη Ελευθέριου Βενιζέλου

Του ΔΗΜΗΤΡΗ ΔΙΑΚΟΜΙΧΑΛΗ

Δανείζομαι τη φράση από το tweeter του κου Νίκου Δένδια, υπουργού των Εξωτερικών, με την ευκαιρία των γενεθλίων στις 23/8/2020 του Εθνικού μας Ηγέτη Ελευθερίου Βενιζέλου : «Ντουφέκι και παζάρι».

Ήταν η φράση που συχνά έλεγε ο πραγματικός Εθνάρχης της Χώρας Ελευθέριος Βενιζέλος όταν μεγάλωνε την Ελλάδα και την έκανε την χώρα «των πέντε  θαλασσών και των δύο Ηπείρων».

Αυτή τη φράση θα έπρεπε να είχε στο μυαλό του σε μόνιμη βάση το πολιτικό προσωπικό της Χώρας , μετά τον εμφύλιο μέχρι σήμερα, γνωρίζοντας τον κακό γείτονα μας την Τουρκία.

Δυστυχώς όμως όχι μόνο δεν την ακολούθησαν στην άσκηση της εξωτερικής μας πολιτικής, αλλά τα μεν όπλα που έπρεπε να είναι ο ισχυρός βραχίονας του παζαριού τα ξέχασαν και για το παζάρι εμπιστευθήκαμε αποκλειστικά τους λεγόμενους συμμάχους είτε αυτοί είναι οι ΗΠΑ είτε η Ε.Ε.

Δυστυχώς για τη Χώρα, αυτή τη φράση του Ελευθερίου Βενιζέλου την αξιοποίησαν με θαυμάσιο τρόπο τόσο οι Κεμαλιστές όσο και οι Ισλαμιστές .

Με την απειλή άσκησης βίας δια των όπλων και με το παζάρι πετυχαίνουν τους γεωστρατηγικούς τους στόχους τα τελευταία 50 χρόνια, ανεξάρτητα τι λένε οι Διεθνείς Συνθήκες και Συμβάσεις και πάνω απ΄ όλα η σύμβαση για  το Δίκαιο της θάλασσας, που δεν την έχουν οι ίδιοι υπογράψει.

Αυτό βέβαια το πέτυχαν όχι τυχαία, αλλά έχοντας αναπτύξει :

1.Tην πολεμική τους βιομηχανία που καλύπτει τις ανάγκες των Ε.Δ. τους, σε ποσοστό που ξεπερνά το 50%.

2. Τα οπλικά συστήματα που πρέπει να προμηθευτούν από άλλες χώρες, επειδή δεν τα παράγουν οι ίδιοι, τα προμηθεύονται με κριτήρια που εξυπηρετούν πρωτίστως τις ανάγκες των Ε.Δ. της χώρας τους και δευτερευόντως τις συμμαχικές και πάντα με όρους που προβλέπουν τη μεταφορά τεχνογνωσίας στην Τουρκία.

3. Λειτουργεί με υποδειγματικό τρόπο το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας , το οποίο χαράσσει την εξωτερική πολιτική και επιλέγει τους γεωστρατηγικούς στόχους της Χώρας , χωρίς αυτοί να αλλάζουν σε κάθε κυβερνητική αλλαγή, ακόμα και όταν γίνονται πραξικοπήματα.

4. Δεν βιάζονται στην υλοποίηση των στόχων τους γιατί περιμένουν την κατάλληλη συγκυρία στο Διεθνές περιβάλλον και χτυπούν την ώρα που  τους εξυπηρετεί.

5. Διεθνοποιούν τις παράνομες διεκδικήσεις τους τις οποίες  προβάλλουν διαρκώς στα Διεθνή κέντρα λήψης αποφάσεων, πληρώνοντας με πολλά εκατομμύρια  δολάρια εταιρίες, λόμπυ και οτιδήποτε μπορεί να τους βοηθήσει στο να εμπεδώσει η Διεθνής κοινότητα ότι η Τουρκία αφού το λέει και το ξαναλέει, κάπου μπορεί να έχει δίκιο και με αυτό τον τρόπο δημιουργεί ερείσματα τα οποία την βοηθούν στην επίτευξη των στόχων της  και έτσι  αρχίζει το ανατολίτικο παζάρι.

Αντίθετα η Ελληνική εξωτερική πολιτική τα τελευταία 50 χρόνια  κινείται χωρίς σχεδιασμό, χωρίς στόχους βραχυ-μεσο-μακροπρόθεσμους στηριζόμενη πάντα στο ότι θα μας βοηθήσουν οι σύμμαχοι αγνοώντας ότι στην εξωτερική πολιτική δεν υπάρχουν ειλικρινείς σύμμαχοι αλλά μόνο συμφέροντα.

Η Τουρκική Δημοκρατία  στον ένα αιώνα ζωής της  αποφεύγει τις ένοπλες συγκρούσεις με οργανωμένους στρατούς. Πάντα κυνηγά την ευκαιρία αξιοποιώντας την απειλή άσκησης βίας, την οποία έχει κάνει επιστήμη.

Ποτέ η Τουρκία δεν κάνει στρατιωτική επιχείρηση εάν εκτιμήσει ότι το κόστος που θα καταβάλει θα είναι πολύ μεγαλύτερο από το όποιο όφελος προσδοκά.

Γι αυτό  η Ελλάδα πρέπει να έχει ισχυρές ένοπλες δυνάμεις , οι οποίες συνεχώς να αυξάνουν την αποτρεπτική ικανότητά τους, με τις ανάλογες επενδυτικές επιλογές της εκάστοτε κυβέρνησης, σε οπλικά συστήματα και ανάπτυξη της εγχώριας στρατιωτικής βιομηχανίας.

 θα πρέπει οι πολιτικές δυνάμεις επιτέλους να εγκαταλείψουν την πολιτική του κατευνασμού και να υιοθετήσουν μονοσήμαντα  το δόγμα της ισχυρής αποτροπής. Γι αυτό άλλωστε μας σπρώχνουν άρον άρον σε ένα διάλογο εφ όλης της ύλης για να δώσουμε στον Ερντογάν από τα δικά μας.

Ούτε η Γερμανία, ούτε η Αμερική θα μας λύσουν τα προβλήματα στις παράνομες Τουρκικές διεκδικήσεις σε βάρος των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων. Μόνοι μας θα είμαστε γι αυτό ας θυμηθούμε και να κάνουμε δόγμα τη φράση του Ελευθέριου Βενιζέλου: Nτουφέκι και Παζάρι.

Μόνο έτσι θα στείλουμε ένα καθαρό μήνυμα και στους «συμμάχους» και στην Τουρκία. Ότι δεν παζαρεύουμε τίποτε από αυτά που μας ανήκουν γιατί μπορούμε να τα υπερασπιστούμε και με το Ντουφέκι και με το Παζάρι.

Γι αυτό ας συνεδριάσουν οι 300 εκπρόσωποι του Λαού και να πάρουν μια  ιστορική απόφαση και να γίνει γνωστή στα πέρατα του κόσμου, που κωδικοποιημένα θα αναφέρει :

1. Ότι δεν παραχωρούμε τίποτε από αυτό που μας ανήκει σύμφωνα με τις Διεθνείς συνθήκες και Συμβάσεις.

2. Θα εφαρμόσουμε άμεσα το  Δίκαιο της θάλασσας με όλες τις πρόνοιες του, αφού προηγούμενα χαράξουμε τις γραμμές βάσης και επεκτείνουμε τα χωρικά μας ύδατα παντού στα 12 ναυτικά μίλια.

3. Ότι προχωρούμε άμεσα στην ουσιαστική ενεργοποίηση του Ενιαίου Αμυντικού Δόγματος Ελλάδα-Κύπρος στη βάση Ελλάδα – Κύπρος Ενιαίος χώρος.

4. Ιδρύουμε άμεσα Ταμείο Εθνικής Άμυνας που θα διασφαλίζει με τους απαιτούμενους ρυθμούς την ενίσχυση των Ε.Δ. της πατρίδας μας.

5. Ότι θα  εφαρμόσουμε τα δικαιώματα μας που απορρέουν από το γεγονός ότι είμαστε εγγυήτρια Δύναμη στην Κύπρο και να απαιτήσουμε από τον ΟΗΕ, τις ΗΠΑ και τη Γερμανία ότι πρέπει να αναγκάσουν άμεσα την Τουρκία να αποσύρει τις 40,00 χιλ του κατοχικού στρατού από το νησί.

6. Ότι αποτελεί αιτία πολέμου η όποια πλέον έκνομη ενέργεια της Τουρκίας σε βάρος της Εθνικής μας κυριαρχίας.

7. Ότι η Ελλάδα δεν συνομιλεί με την Τουρκία με ανοικτή ατζέντα θεμάτων, που παράνομα θέτει η Τουρκία.

8. Άμεση θεσμοθέτηση  και λειτουργία Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας γιατί ακούσαμε πρόσφατα ανήκουστα πράγματα τόσον από τον παραιτηθέντα Σύμβουλο Εθνικής Ασφάλειας κύριο Διακόπουλο όσο και από τον αναπληρωτή του κο Θ. Ντόκο.

9. Η Ελλάδα απαιτεί άμεση επιστροφή στις εστίες τους των Κωνσταντινουπολιτών, των Ιμβρίων και Τενέδιων.

Μόνο έτσι  οι «Σύμμαχοι» που δυστυχώς επί της ουσίας παίζουν τον ρόλο του Πόντιου Πιλάτου, θα συνειδητοποιήσουν ότι ο Ελληνισμός θα διασφαλίσει τα Εθνικά του συμφέροντα και εάν η Τουρκία  κάνει το απονενοημένο διάβημα σε βάρος της Χώρας μας, τότε το κόστος που θα πληρώσει θα είναι δυσανάλογο του οφέλους και μια σύγκρουση Ελλάδας –Τουρκίας θα τινάξει στον αέρα,  όχι μόνο τη Ν.Α. πτέρυγα του ΝΑΤΟ αλλά και  τη σταθερότητα και την Ειρήνη στην ευαίσθητη αυτή περιοχή της Μεσογείου, και όλα αυτά θα έχουν ονοματεπώνυμο   : Ταγίπ Ερντογάν με τη συνενοχή των ΗΠΑ και της Γερμανίας .

Και επειδή στις 30/8/2020 η Τουρκία γιόρτασε την Εθνική εορτή για την καταστροφή της Σμύρνης και ο Ερντογάν απείλησε ευθέως τη Χώρα μας με πόλεμο αναφερόμενος στους Έλληνες, λέγοντας αν αποδέχονται αυτό που θα συμβεί από τους φιλόδοξους και ανίκανους ηγέτες που έχουν, οφείλω να θυμίσω στον Ερντογάν ότι και εμείς εδώ στην Κάλυμνο στις 30 Αυγούστου γιορτάσαμε τη Νίκη του Ελληνικού στόλου στη Ναυμαχία του Γέροντα, που έγινε στις 29/8/1824, όταν ο Ναύαρχος Ανδρέας Μιαούλης διέλυσε στην κυριολεξία τον πολυπληθέστερο πολεμικό στόλο των Τούρκων, επιβεβαιώνοντας την κυριαρχία των Ελλήνων στη θάλασσα και ιδιαίτερα στο χώρο του Αιγαίου.

Γι αυτό ας μην ξεχνά ο Ενρτογάν ότι και σήμερα στο ένδοξο Ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό υπάρχουν πολλοί Μιαούληδες , άλλωστε έχει και πρόσφατη εμπειρία , που θα τον εμποδίσουν να υλοποιήσει το όνειρο της Γαλάζιας Πατρίδας.

 

Το Ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό, η Ελληνική Πολεμική Αεροπορία, ο Στρατός ξηράς και όλος ο Ελληνικός Λαός, είμαστε έτοιμοι να διασφαλίσουμε  την Εθνική ακεραιότητα της Πατρίδας μας ανεξάρτητα οποιουδήποτε κόστους.

 

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΙΑΚΟΜΙΧΑΛΗΣ, ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΛΥΜΝΙΩΝ, Κάλυμνος 1/9/2020

Πηγή: hellasjournal.com

 

Last modified on Thursday, 03 September 2020 20:34
Rate this item
(0 votes)