×

Warning

JUser: :_load: Unable to load user with ID: 365

Μεγάλη η ταλαιπωρία των ξένων τουριστών για τον έλεγχο των διαβατηρίων τους στη Σύμη

symi 598ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΠΡΑΚΤΟΡΩΝ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ. ΜΕ ΕΝΑ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΚΑΙ ΕΝΑ ΑΣΤΥΦΥΛΑΚΑ ΔΟΥΛΕΙΑ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ
Τη λήψη μέτρων για να σταματήσει η ταλαιπωρία των ξένων τουριστών που επισκέπτονται με σκάφη τη Σύμη, ζητούν οι τουριστικοί πράκτορες Κ. Σύκαλλος, Λ. Καλοδούκας και Γ. Καλοδούκας, με επιστολή τους προς τους Υπουργούς Τουρισμού και Προστασίας του Πολίτη και την Αστυνομική Διεύθυνση Δωδεκανήσου.

Όπως αναφέρουν στην επιστολή τους η αυξημένη κίνηση των αλλοδαπών τουριστών στη Σύμη δεν είναι δυνατόν να εξυπηρετηθεί με ένα υπολογιστή και ένα αστυνομικό κατά τη διαδικασία του διαβατηριακού ελέγχου.

Επίσης αναρωτιούνται γιατί θα πρέπει να γίνεται έλεγχος διαβατηρίων στη Σύμη, όταν τα διαβατήρια των επιβατών των πλοίων έχουν ήδη ελεγχθεί κατά την είσοδό τους στα σκάφη ή σε κάποιο άλλο νησί.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ στην επιστολή τους οι τρεις τουριστικοί πράκτορες της Σύμης αναφέρουν τα εξής:

Με αυτή την επιστολή μας θα θέλαμε να εφιστήσουμε την προσοχή σας για ένα λεπτό ζήτημα που έχει δημιουργηθεί στο νησί μας με θέμα το θαλάσσιο τουρισμό . Γνωρίζοντας την ιδιαιτερότητα αυτού του είδους τουρισμού και τις προσπάθειες που γίνονται από την πολιτεία για να αυξήσει το μέγεθος του, θα προσπαθήσουμε να σας εκθέσουμε το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί στο νησί μας.

Το Αστυνομικό Τμήμα Σύμης και παράλληλα και έλεγχος διαβατηρίων επανδρώνεται συνολικά από 6 άτομα . Ο αξιωματικός υπηρεσίας θα πρέπει ταυτόχρονα με τα καθήκοντα του να δέχεται επείγουσες κλήσεις από κατοίκους ,διαφωνίες , καταγγελίες, μηνύσεις, τροχαία ζητήματα και να ασκεί και το διαβατηριακό έλεγχο. Ειδικά από φέτος ενημερωθήκαμε ως Τουριστικοί Πράκτορες πως ο διαβατηριακός έλεγχος πρέπει να γίνεται με την ταυτόχρονη παρουσία των τουριστών - υπηκόων χωρών εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Αστυνομικό Τμήμα Σύμης ώστε να εφαρμοστεί κατά γράμμα η Συνθήκη του Σένγκεν.

Το λιμάνι της Σύμης επισκέπτονται καθημερινά πολυάριθμα σκάφη αναψυχής με συνολικό αριθμό επισκεπτών διακοσίων ατόμων ,προερχόμενοι κυρίως από Τουρκία ή από άλλο ελληνικό νησί που επιθυμούν να κάνουν έξοδο για Τουρκία. Πόσο χρονικό διάστημα θα πρέπει να περιμένουν οι επισκέπτες που θα ανεβαίνουν στο Α. Τ. Σύμης ώστε να περιμένουν να περάσουν από διαβατηριακό έλεγχο όταν υπάρχει μόνο ένας υπολογιστής και μόνο ένας υπάλληλος που εκτελεί παράλληλα και άλλα καθήκοντα ; Φανταστείτε τι θα συμβεί όταν προσεγγίζουν κρουαζιερόπλοια με 500 ή 700 επιβάτες μη Ευρωπαϊκής Ένωσης και παραμείνουν στο νησί μας για τέσσερις ή πέντε ώρες. Το μόνο που θα δουν από το νησί μας θα είναι το Αστυνομικό Τμήμα Σύμης.

Η Σύμη είναι μικρή και οι επισκέπτες παραμένουν για λίγες ώρες , κάνουν βόλτες στο γραφικό λιμάνι μας , τρώνε στα εστιατόρια ,ψωνίζουν από τα μαγαζιά και φεύγουν.

Θεωρούμε πως η ταυτοπροσωπία που γίνεται από το Λιμενικό Σώμα μόλις αφιχθεί το σκάφος στο λιμένα Σύμης και στην συνέχεια ο διαβατηριακός έλεγχος από το Αστυνομικό Τμήμα Σύμης προσκομίζοντας τα διαβατήρια από τον υπεύθυνο Ναυτικό Πράκτορα ή τον καπετάνιο του σκάφους ενώ οι επιβάτες αναμένουν στο σκάφος έως ότου ολοκληρωθεί ο διαβατηριακός έλεγχος. Αυτό είναι αρκετό ώστε να μην ταλαιπωρηθεί ο επισκέπτης και αγανακτήσει για το ταξίδι του.

Επίσης , είναι αδιανόητο όταν έχει γίνει έλεγχος διαβατήριων στην είσοδο του κρουαζιεροπλοίου σε κάποιο άλλο νησί να ζητάμε ξανά από τους επιβάτες του κρουαζιεροπλοίου ή του σκάφους να περνάνε για δεύτερο έλεγχο από το Αστυνομικό Τμήμα Σύμης για την έξοδο τους.

Παρακαλούμε όπως επιδείξετε το πρέπον ενδιαφέρον και να μεριμνήσετε ώστε να μπορέσουμε να συνεχίσουμε να έχουμε τουρισμό στην Σύμη προσφέροντας του υπηρεσίες και όχι ταλαιπωρία.
ΟΙ ΑΙΤΟΥΝΤΕΣ
1) ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΣΥΚΑΛΛΟΣ ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΣ ΠΡΑΚΤΟΡΑΣ ΤΗΛ 2246071307 ΣΥΜΗ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ.
2) ΛΟΪΖΟΣ ΚΑΛΟΔΟΥΚΑΣ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΣ ΠΡΑΚΤΟΡΑΣ ΤΗΛ.2246071077 ΣΥΜΗ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
3) ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΛΟΔΟΥΚΑΣ-ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΣ ΠΡΑΚΤΟΡΑΣ ΤΗΛ 2246071077 ΣΥΜΗ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

πηγή: www.rodosalarm.gr

Last modified on Sunday, 28 April 2013 01:27
Rate this item
(0 votes)

About Us

logo

Ενημερωτική σελίδα για τα νησιά του Νότιου και Βόρειου  Αιγαίου. 

facebook black   twitter   google plus black   linkedin 2   youtube 2

Εγγραφείτε