Η Πανελλήνια Συνάντηση Ποντιακής Νεολαίας

26 Aug 2015

Η Μονή Αγίου Γεωργίου Περιστερεώτα παίρνει φέτος τη σκυτάλη και φιλοξενεί στις 28, 29 και 30 Αυγούστου τις εκδηλώσεις, τις διαλέξεις και τις ποντιακές μουσικές βραδιές που συνδιοργανώνουν η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος (Συντονιστική Επιτροπή Νεολαίας, ΣΠΟΣ Θεσσαλονίκης) και η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας (Περιφερειακή Ενότητα Ημαθίας).

Η επίσημη έναρξη της 11η Συνάντησης θα γίνει την Παρασκευή 28 Αυγούστου στις 21:00. Χαιρετισμό θα απευθύνουν ο Μητροπολίτης Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας Ιωήλ Φραγκάκος, ο αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας Κώστας Καλαϊτζίδης, ο δήμαρχος Νάουσας Νίκος Κουτσογιάννης, ο πρόεδρος του Ιδρύματος Αγίου Γεωργίου Περιστερεώτα Αριστείδης Κυριακίδης, ο πρόεδρος της ΠΟΕ Χρήστος Τοπαλίδης, η πρόεδρος του ΣΠΟΣ Θεσσαλονίκης Αγγελική Παπαδοπούλου και ο πρόεδρος της Συντονιστικής Επιτροπής Νεολαίας Γρηγόρης Κεσαπίδης. Η βραδιά θα κλείσει με ποντιακό γλέντι.

Το Σάββατο 29 Αυγούστου στις 11:00 ο Θεοφάνης Μαλκίδης, μέλος της Διεθνούς Ένωσης Ακαδημαϊκών για τη Μελέτη των Γενοκτονιών, θα πραγματοποιήσει διάλεξη με θέμα «Γενοκτονία -Γυναικοκτονία- Παιδοκτονία. Το μαζικό έγκλημα και η αναγνώριση». Τη δεύτερη εισήγηση της ημέρας θα κάνει στις 20:30 ο βουλευτής Φλώρινας, αντιπρόεδρος της ΔΙΣΥΠΕ και πρώην πρόεδρος της ΠΟΕ Γιάννης Αντωνιάδης. Θέμα της ομιλίας του, «Διεθνής αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου. Πολιτικές διαστάσεις - προοπτικές».

Στις 12:15 το μεσημέρι του Σαββάτου θα παρουσιαστούν εκθέσεις και ζωγραφιές στο πλαίσιο του Πανελλήνιου Μαθητικού Διαγωνισμού για την Ιστορία των Ελλήνων του Πόντου. Στις 16:00 είναι προγραμματισμένη επίσκεψη στην εθνική βιβλιοθήκη της Αργυρούπολης, στη Νάουσα.
Η 11η Πανελλήνια Συνάντηση Ποντιακής Νεολαίας θα ολοκληρωθεί την Κυριακή 30 Αυγούστου. Προτού όμως ανακοινωθούν τα φετινά συμπεράσματα-ψηφίσματα, θα προηγηθούν ομιλίες του στρατηγικού συμβούλου Νίκου Λυγερού με θέμα «Η αντεπίθεση της Ανθρωπότητας» (12:00) και του ειδικού παθολόγου του ΟΚΑΝΑ Χρήστου Τάνη για τα ναρκωτικά και το AIDS.

 

 

pro1

 

prog

Rate this item
(0 votes)

About Us

logo

Ενημερωτική σελίδα για τα νησιά του Νότιου και Βόρειου  Αιγαίου. 

facebook black   twitter   google plus black   linkedin 2   youtube 2

Εγγραφείτε