Print this page

Μάστερ τα πτυχία των Πολυτεχνείων

30 Mar 2015
Με μάστερ θα ισοδυναμούν στο εξής τα πτυχία που χορηγούν τα Πολυτεχνεία, οι Πολυτεχνικές και Γεωπονικές Σχολές της χώρας ύστερα από ενιαίες και αδιάσπαστες πενταετείς σπουδές, εφόσον περάσει διάταξη που, σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός Παιδείας μελετά να συμπεριλάβει σε πολυνομοσχέδιο για την παιδεία τις επόμενες ημέρες.

Η αναβάθμιση αποτελούσε πάγιο αίτημα των Πολυτεχνείων και του ΤΕΕ εδώ και δεκαετίες και την είχαν υποσχεθεί, χωρίς να την πραγματοποιήσουν αρκετοί από τους προηγούμενους υπουργούς Παιδείας.

Ο Αριστείδης Μπαλτάς – που προέρχεται από το Πολυτεχνείο της Αθήνας και γνωρίζει καλά το θέμα – όμως φέρεται ως έτοιμος να την προχωρήσει.

Για το θέμα αυτό ο υπουργός συναντήθηκε προ ημερών με την αντιπρόεδρο του ΤΕΕ και πρώην αντιπρύτανη του Ε.Μ Πολυτεχνείου, Τώνια Μοροπούλου, η οποία επανέφερε το αίτημα των Πολυτεχνείων της χώρας – αλλά και της Ένωσης Ευρωπαϊκών Πολυτεχνείων της οποίας είναι επίσης αντιπρόεδρος – να θεσμοθετηθούν αδιάσπαστες πενταετείς σπουδές που θα οδηγούν σε μάστερ πλάι στις διασπασμένες (σε 3 χρόνια για πτυχίο και 1-2 ακόμα για μάστερ) που παρέχουν οι αγγλοσαξονικές σχολές Μηχανικών.

Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ
Last modified on Tuesday, 31 March 2015 02:04
Rate this item
(0 votes)