×

Warning

JUser: :_load: Unable to load user with ID: 365

Πολιορκημένοι σε τέμενος του Καΐρου εκατοντάδες υποστηρικτές του Μόρσι

BR3HckzCcAAlJaf.jpg largeΕίναι περικυκλωμένοι από τα ξημερώματα από στρατό και αστυνομία - Τουλάχιστον 100 νεκροί από τα χθεσινά επεισόδια, σύμφωνα με το Reuters - Ξεπέρασαν τις 1.000 οι συλλήψεις των υποστηρικτών της Μουσουλμανικής Αδελφότητας.

Οι αιγυπτιακές δυνάμεις ασφαλείας απέκλεισαν δεκάδες αμάχους στο τζαμί αλ-Φατέχ στη πλατεία Ραμσί στο κέντρο του Καΐρου, όπου κατέφυγαν διαδηλωτές- υποστηρικτές της Μουσουλμανικής Αδελφότητας, κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων της Παρασκευής στις οποίες έχασαν τη ζωή τους πάνω από 80 άτομα.

Μια γυναίκα μέσα από το τζαμί δήλωσε στο αραβικό τηλεοπτικό δίκτυο αλ-Τζαζίρα, ότι η αστυνομία επιχείρησε να εισβάλει στο τζαμί, το οποίο είχε χρησιμοποιηθεί νωρίτερα ως νεκροτομείο, όπου οι ισλαμιστές είχαν συγκεντρώσει τα πτώματα όσων σκοτώθηκαν στις συγκρούσεις της Παρασκευής.

Η Μουσουλμανική Αδελφότητα ανέφερε νωρίτερα ότι χιλιάδες οπαδοί της ήταν παγιδευμένοι μέσα στο τζαμί, ενώ πυροβολισμοί συνεχίζονταν στον εξωτερικό χώρο.

Τα τοπικά τηλεοπτικά δίκτυα μετέδωσαν ότι άνδρες των ενόπλων δυνάμεων εισέβαλαν το πρωί, χωρίς να προσφύγουν στη βία, στο τέμενος.

Το ιδιωτικό αιγυπτιακό κανάλι ONTV Live έδειξε εικόνες όπου διακρίνονται οι στρατιώτες να μπαίνουν στο τέμενος Αλ Φάτεχ, στο κέντρο της πρωτεύουσας. Το Αλ Τζαζίρα gb bnkμετέδιδε στην ιστοσελίδα του εικόνες από το εσωτερικό του τεμένους. Οι στρατιώτες φαίνεται ότι διαπραγματεύονται με τους διαδηλωτές την αποχώρησή τους από το χώρο.

Οι υποστηρικτές της Μουσουλμανικής Αδελφότητας συγκρούστηκαν την Παρασκευή με την αστυνομία, σε όλη την Αίγυπτο, κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων. Η κυβέρνηση επιμένει ότι ενεργεί για την καταπολέμηση των τρομοκρατικών σχεδίων, ενώ οι ισλαμιστές λένε ότι οι ειρηνικοί διαδηλωτές υπερασπίζονται τη νομιμότητα.

«Χρησιμοποιούν πολυβόλα εναντίον αμάχων. Αυτό δεν μπορεί να περιγραφεί, από όσο γνωρίζω, ως μια ειρηνική διαδήλωση» δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών στο αλ Τζαζίρα «Είναι το καθήκον κάθε κυβέρνησης να επιβάλει την ασφάλεια και τη δημόσια τάξη», συμπλήρωσε.

Σύμφωνα με τους κανόνες έκτακτης ανάγκης που κηρύχθηκε από το στρατό, η αστυνομία επιτρέπεται να χρησιμοποιεί πυροβόλα όπλα για αυτοάμυνα και εναντίον διαδηλωτών που επιτίθενται σε κυβερνητικά κτήρια.

{videobox}http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=FnyXD3FVyBo{/videobox}

Πάνω από 1.000 συλλήψεις υποστηρικτών του Μόρσι

Σε πάνω από 1.000 συλλήψεις υποστηρικτών του ανατραπέντος προέδρου, Μοχάμεντ Μόρσι, προχώρησε η αιγυπτιακή αστυνομία, κατά τη διάρκεια των αιματηρών επεισοδίων της Παρασκευής

«Ο αριθμός των οπαδών της Μουσουλμανικής Αδελφότητας που συνελήφθησαν έφθασε τους 1.004, συμπεριλαμβανομένων και των 558 στο Κάιρο», ανέφερε το υπουργείο Εσωτερικών σε ανακοίνωσή του.

{videobox}http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=ZKF6YA9v4Qk{/videobox}

πηγή: protothema.gr, Reuters, αλ Τζαζίρα

Last modified on Saturday, 17 August 2013 13:13
Rate this item
(0 votes)

Related items

About Us

logo

Ενημερωτική σελίδα για τα νησιά του Νότιου και Βόρειου  Αιγαίου. 

facebook black   twitter   google plus black   linkedin 2   youtube 2

Εγγραφείτε