×

Warning

JUser: :_load: Unable to load user with ID: 365

Τι πρόβλημα έχει με την Κάλυμνο ο κ. Βρούτσης; (video)

vroutsis-giannisΛες και ζει σε άλλη χώρα ο υπουργός εργασίας και αναζητεί σκευωρίες κατά της κυβέρνησης από επιχειρηματίες που συνωμοτούν και απολύουν εργαζόμενους προκειμένου να χαλάσουν το προφίλ του κυβερνητικού έργου, αφού τα τελευταία στοιχεία δείχνουν αύξηση της ανεργίας.

Και ανάμεσα στα άλλα νησιά ο κ. Βρούτσης, θυμήθηκε και την Κάλυμνο, που εν μέσω θέρους και τουριστικής περιόδου, δεν παρουσίασε θετικό ισοζύγιο μεταξύ προσλήψεων και απολύσεων των εργαζομένων. Δεν γνωρίζει καν ο Κυκλαδίτης υπουργός, ότι στην Κάλυμνο της Περιφέρειάς του οι τουρίστες το καλοκαίρι, είναι δεν είναι τετραψήφιος αριθμός.
Δεν γνωρίζει καν, ότι μόνο ορειβάτες συναντά κανείς στην Κάλυμνο που σήμερα διέρχεται τα χειρότερα.
Το μόνο ίσως που γνωρίζει ο κ. Υπουργός είναι ότι η Κάλυμνος και ο δήμαρχός της, του χάλασαν την "μανέστρα" με τους υποτιθέμενους τυφλούς που ανακάλυψαν "αόμματοι" υπηρεσιακοί παράγοντες του.
Έτσι προαναγγέλλει ελέγχους για να ανακαλύψει την συνομωσία κατά του κράτους.

 

{videobox}http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=wExLfywsGWo{/videobox}

 

Διαβάστε το σχετικό δελτίο τύπου του υπουργείου εργασίας και την δήλωση του κ. υπουργού για το θέμα:

Αρνητικό ισοζύγιο προσλήψεων-απολύσεων διαπιστώθηκε μέσα από συστηματική ανάλυση του ηλεκτρονικού συστήματος «Εργάνη» σε συγκεκριμένες περιοχές έντονου τουριστικού ενδιαφέροντος, σε κλάδους εστίασης και καταλυμάτων, το πρώτο 8ήμερο του Αυγούστου. Συγκεκριμένα, εν μέσω έντονης τουριστικής δραστηριότητας, αδικαιολόγητα αυξημένες απολύσεις παρατηρήθηκαν σε επιχειρήσεις του τουριστικού κλάδου στις περιοχές του Νοτίου Τομέα της Αττικής (εστίαση - καταλύματα), του Ανατολικού Τομέα της Αττικής (καταλύματα), της Θάσου (καταλύματα), της Ζακύνθου (καταλύματα), της Χαλκιδικής (καταλύματα), της Μεσσηνίας (καταλύματα) και της Ηλείας (καταλύματα). Επίσης, στο νησί της Καλύμνου, το ισοζύγιο προσλήψεων-απολύσεων σε όλες τις επιχειρήσεις του νησιού έδειξε ότι δεν υπήρξε καμία μεταβολή από τις 1-7-2013 μέχρι 8-8-2013 κάτι που, εξαρχής, δεν θεωρείται συμβατό αφενός με την πολύ αυξημένη τουριστική κίνηση αλλά και με τα συγκριτικά στοιχεία ροών απασχόλησης στα άλλα νησιά του Αιγαίου. Για αυτές τις περιοχές, ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας κ. Γιάννης Βρούτσης έδωσε εντολή στο Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας (Σ.ΕΠ.Ε), την ΕΥΠΕΑ (ΙΚΑ-ΕΤΑΜ) και την Οικονομική Αστυνομία να διενεργήσουν έκτακτους και στοχευμένους ελέγχους στις παραπάνω περιπτώσεις προκειμένου να διαπιστωθεί αν τελούνται παραβάσεις για αδήλωτη και ανασφάλιστη εργασία.
Όπως δήλωσε ο υπουργός Εργασίας κ. Βρούτσης:
«Τις πρώτες μέρες του Αυγούστου, τα ευρήματα της Εργάνης, έδειξαν ότι έχουμε περισσότερες απολύσεις απ' ότι προσλήψεις σε ορισμένες τουριστικές περιοχές, στους κλάδους εστίασης και καταλυμάτων που δεν μπορούν να δικαιολογηθούν καθώς βρισκόμαστε στην κορύφωση της τουριστικής περιόδου. Για τις συγκεκριμένες περιοχές, έδωσα εντολή στους ελεγκτικούς μηχανισμούς του υπουργείου να ελέγξουν τις εν λόγω επιχειρήσεις. Επίσης, από τα συγκριτικά στοιχεία ροών απασχόλησης διαπιστώθηκε ότι οι επιχειρήσεις σε νησί του Αιγαίου κινούνται σαν να μην έχει υπάρξει καλοκαιρινή περίοδος. Οι στοχευμένοι έλεγχοι θα συνεχιστούν και θα ενταθούν κατά την διάρκεια του Αυγούστου και του Σεπτεμβρίου».

πηγή: tvkosmos.gr/

Rate this item
(0 votes)

About Us

logo

Ενημερωτική σελίδα για τα νησιά του Νότιου και Βόρειου  Αιγαίου. 

facebook black   twitter   google plus black   linkedin 2   youtube 2

Εγγραφείτε