×

Warning

JUser: :_load: Unable to load user with ID: 365

Εξώδικο των κατοίκων Μαστιχαρίου, Κω με 187 υπογραφές κατά Δημάρχου και Πρ.Λιμενικού Ταμείου

4b120d2dc0c79f603add32724c707306 LΕνώπιον παντός αρμοδίου Δικαστηρίου
Εξώδικη διαμαρτυρία - όχληση

Όλων όσων υπογράφουν την παρούσα διαμαρτυρία, κατοίκων Μαστιχαρίου Δήμου Κω.


ΚΑΤΑ
1. ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΩ
2. ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΚΩ
ΚΟΙΝΟΠΟΙΟΥΜΕΝΗ
Σε όλους τους δημοτικούς Συμβούλους Δήμου Κω και Προέδρους Δημοτικών Ενοτήτων Δήμου Κω.19-7-2013 12-42-06 πμ
Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κω.
-----------------
Αξιότιμε Κύριε Δήμαρχε και κύριε Πρόεδρε του Δημοτικού λιμενικού ταμείου Κω, το πρόβλημα με τα φύκια στο λιμάνι του Μαστιχάρι όπως ήδη θα έχετε αντιληφθεί τείνει να γίνει ένα φαινόμενο μόνιμο που αποδεικνύει κάθε μέρα που περνάει την αδράνεια σας ως Δήμος και ως φορέας αρμόδιος για το λιμάνι, ίσως και τη δική μας ευθύνη για την επίλυση του προβλήματος αυτού.

Διανύουμε το Μήνα Ιούλιο και η εικόνα που αντικρύζει κανείς μόλις βρεθεί στο λιμάνι αλλά και η οσμή που υπάρχει στον αέρα σε όλο το χωριό πλέον είναι όχι μόνο αποτροπιαστική, όχι μόνο αηδιαστική αλλά και εξευτελιστική τόσο για εμάς που κατοικούμε εδώ στο χωρίο αλλά και για εσάς που κρίνεστε πλέον ανεπαρκείς για την αντιμετώπιση της κατάστασης του λιμανιού.
- Επειδή είναι σαφές ότι η εικόνα αυτή δεν μπορεί να είναι προιόν μόνο του φυσικού φαινομένου της συσσώρευσης των φυκιών αλλά μάλλον είναι και προιόν από τη παράνομη και ξεδιάντροπη ενέργεια ορισμένων συγκατοίκων μας που φημολογείται ότι εδώ και χρόνια διοχετεύουν τα λύματα των επιχειρήσεων τους στο δίκτυο συλλογής ομβρίων υδάτων του χωριού με αποτέλεσμα αυτά να καταλήγουν στο λιμάνι.
- Επειδή η σημερινή κατάσταση και εικόνα του λιμανιού έχει ξεπεράσει κάθε όριο ανθρώπινης κατανόησης-ανοχής και δεν έχει προηγούμενο, δεδομένου ότι μιλάμε για ένα τεράστιο βούρκο και εστία μόλυνσης που πλέον μεγαλώνει καθημερινά.
- Επειδή εμείς οι κάτοικοι αυτού του χωριού αδυνατούμε να περπατήσουμε στο λιμάνι εξ αιτίας αυτής της αποκρουστικής εικόνας και οσμής που έχει καλύψει όλο το χωριό
- Επειδή εμείς οι κάτοικοι αυτού του χωριού και όχι εσείς οι απόντες ντρεπόμαστε να αντικρύσουμε τους επισκέπτες και τουρίστες της περιοχής γιατί δεν μπορούμε να απαντήσουμε στο ερώτημα τους «μα γιατί καταστρέφετε περιβάλλον».
- Επειδή πιστεύουμε ότι το λιμάνι μετατρέπεται μέρα με την ημέρα σε σοβαρή εστία μόλυνσης, θέτοντας σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία.
Για όλους τους παραπάνω λόγους, διαμαρτυρόμαστε εντονότατα για τη αδράνεια σας αυτή και σας καλούμε εντός εφταημέρου από την επίδοση της παρούσης μας:
- Να επιληφθείτε του θέματος με τη διαδικασία του επείγοντος και να απομακρύνετε αυτό το βούρκο.
- Να διενεργηθεί έρευνα για το αν πράγματι διοχετεύονται λύματα στο λιμάνι και από ποιους και αν συμβαίνει να πάρει θέση ο Δήμος δημόσια και να κατονομάσει τους υπεύθυνους επιβάλλοντας επιτέλους τις σχετικές κυρώσεις και ποινές από τα αρμόδια όργανα.
Σε αντίθετη περίπτωση, σας δηλώνουμε ότι θα θεωρήσουμε τόσο εσάς κ. δήμαρχε όσο και τον Πρόεδρο του δημοτικού Λιμενικού Ταμείου υπεύθυνους για την άνω σοβαρή παράλειψη από την οποία κινδυνεύει αφενός η υγεία μας, αφετέρου γίνεται αιτία σοβαρής δυσφήμησης του τόπου μας και θα καταφύγουμε στην δικαιοσύνη για την προάσπιση των δικαιωμάτων μας .
Με την επιφύλαξη κάθε νομίμου δικαιώματός μας , αρμόδιος δικαστικός επιμελητής παραγγέλλεται να επιδώσει νόμιμα την παρούσα σε αυτούς προς τους οποίους απευθύνεται προς γνώση τους και για τις νόμιμες συνέπειες και να την αντιγράψει ολόκληρη στην έκθεση επίδοσης.
Κως, 15 Ιουλίου 2013
Οι εξωδίκως διαμαρτυρόμενοι

ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ 187 ΣΥΝΔΗΜΟΤΩΝ ΜΑΣ ΠΟΥ ΑΓΩΝΙΟΥΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΜΕ ΤΗ ΒΟΜΒΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΔΙΠΛΑ ΤΟΥΣ .

{videobox}http://www.youtube.com/watch?v=70Q7Qc8GMuw&feature=youtu.be{/videobox}

πηγή: kosvoice.gr

Last modified on Sunday, 21 July 2013 13:49
Rate this item
(0 votes)

About Us

logo

Ενημερωτική σελίδα για τα νησιά του Νότιου και Βόρειου  Αιγαίου. 

facebook black   twitter   google plus black   linkedin 2   youtube 2

Εγγραφείτε