×

Warning

JUser: :_load: Unable to load user with ID: 365
Print this page

Αλ. Τσίπρας: Η κυβέρνηση δουλεύει για χάρη της διαπλοκής

alexis tsiprasΕπίθεση στην κυβέρνηση για την αναπτυξιακή της πολιτική εξαπέλυσε από την Αλεξανδρούπολη ο Αλέξης Τσίπρας, επαναλαμβάνοντας την κάθετη αντίθεση του ΣΥΡΙΖΑ στο επενδυτικό σχέδιο εξόρυξης χρυσού στη Θράκη.
«Όλοι όσοι εναντιωνόμαστε σε πειρατικές επενδύσεις που λεηλατούν το περιβάλλον [...] δεν είμαστε εχθροί της ανάπτυξης, αντιθέτως είμαστε εχθροί της καταστροφής», ανέφερε χαρακτηριστικά.


Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης σημείωσε ότι επί πολλά χρόνια δεν ακολουθήθηκε σωστό αναπτυξιακό μοντέλο, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι λειτουργεί προς χάριν της διαπλοκής στο θέμα της επένδυσης των χρυσωρυχείων.
Όπως είπε, «η κυβέρνηση συνεχίζει να εργάζεται και να δουλεύει για χάρη αυτής της διαπλοκής, για χάρη της ντόπιας και ξένης διαπλοκής». Ακόμη κατηγόρησε την κυβέρνηση, λέγοντας πως είναι «το ίδιο πολιτικό προσωπικό που χρεοκόπησε τη χώρα και την έριξε στα βράχια», για να προσθέσει χαρακτηριστικά πως «για χάρη των εγχώριων νταβατζήδων - για να θυμηθώ μια έκφραση που κάποτε είχε ενοχλήσει πολλούς - αλλά και των διεθνών αποικιοκρατών, που αντιμετωπίζουν την Ελλάδα σαν μια χώρα τριτοκοσμική, όπου έρχονται και με αντάλλαγμα χάντρες και καθρεφτάκια για τους ιθαγενείς, θέλουν να απομυζήσουν το πλούτο της χώρας, τον φυσικό πλούτο της χώρας μας, αφήνοντας πίσω τους τα ρημάδια της περιβαλλοντικής καταστροφής και τα ερείπια της οικονομικής λεηλασίας».
Παράλληλα ο κ. Τσίπρας σημείωσε πως η ιστορία του χρυσού και στη Χαλκιδική και στη Θράκη αποτελεί «διαχρονική υπόθεση διαπλοκής της πολιτικής και οικονομικής εξουσίας και τώρα της συνεργασίας της ντόπιας διαπλοκής με την ξένη διαπλοκή» και κατηγόρησε τους επενδυτές πως «με αντίτιμο κάποιες ελάχιστες και χαμηλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας, έρχονται να καταστρέψουν τις περιβαλλοντικές και αναπτυξιακές δυνατότητες μια ολόκληρης περιοχής».

Α. Τσίπρας: Είμαστε εχθροί της καταστροφής και όχι της ανάπτυξης
Απόσπασμα από την ομιλία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Α. Τσίπρα στην Αλεξανδρούπολη, όπου παρουσίασε το σχέδιο του κόμματος για ανάπτυξη και παραγωγική ανασυγκρότηση στη Θράκη
Με αφορμή την ανακοίνωση από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο ότι επανεξετάζεται το ζήτημα της επένδυσης στο Πέραμα Αλεξανδρούπολης, ο κ. Τσίπρας χαρακτήρισε κούφιο το τελεσίγραφο του Πρωθυπουργού για την αδειοδότηση των χρυσωρυχείων.
«Μάθαμε ότι αναβάλλεται προς το παρόν το χρονοδιάγραμμα των 10 ημερών, εμείς τους διαμηνύουμε "μην τολμήσετε να το ξανασκεφτείτε"», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Πρόσθεσε επίσης ότι στις ανεπτυγμένες χώρες δεν γίνονται τέτοιου είδους επενδύσεις και συνέχισε λέγοντας πως «η Ελλάδα δεν είναι μπανανία» και πως οι κάτοικοι έχουν δικαίωμα στη ζωή και στην οικολογική διατήρηση του τόπου τους.
«Η ανάπτυξη δεν περνάει μέσα από μνημόνια, ούτε ΕΟΖ (Ειδικές Οικονομικές Ζώνες), ούτε καταστροφή του φυσικού περιβάλλοντος», συμπλήρωσε, παρουσιάζοντας το εθνικό αναπτυξιακό σχέδιο και τις θέσεις του κόμματος για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας.
Εξάλλου, ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισε εξωφρενικό το ποσοστό ΦΠΑ 23% που επιβάλλεται στην εστίαση, υπογράμμισε την ανάγκη ενίσχυσης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και την ανάγκη εφαρμογής ενός δικαιότερου φορολογικού συστήματος.
Είπε ακόμη ότι το τρίπτυχο της ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας εστιάζεται στην ναυτιλία, στον τουρισμό και στις εξαγωγές.
Στο σημείο αυτό ο κ. Τσίπρας σημείωσε πως πρέπει να δοθεί έμφαση στη δημιουργία ανταγωνιστικών, εξαγωγικών προϊόντων, σε συνδυασμό με άλλους βασικούς πυλώνες που θα πρέπει να ενισχυθούν, δίνοντας ως παράδειγμα τη στήριξη της βιομηχανίας Ζάχαρης, τη δημιουργία ιχθυοκαλλιεργειών, την ενίσχυση της μελισσοκομίας, του καπνού κλπ.

Πηγή: naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ

Rate this item
(0 votes)

Related items